Το γονιδίωμα δεν αλλάζει

Κύριε διευθυντά

Ψηφίστηκε κατ’ αρχήν στη Βουλή νομοσχέδιο που αναφέρεται στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Είναι γνωστό ότι το φύλο του ανθρώπου καθορίζεται από ένα ζεύγος χρωματοσωμάτων: των x και y. Τα άρρενα άτομα φέρουν το ζεύγος xy και τα θήλεα xx. Το γονιδίωμα είναι σύμφυτο με το άτομο και δεν μπορεί να αλλάξει με οποιαδήποτε δήλωση ή επιθυμία τού ατόμου. Παραμένει αναλλοίωτο στους ιστούς του, ακόμη και μετά τον θάνατό του. Ετσι, ερευνώντας το γονιδίωμα οστών ανθρώπων που έζησαν πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, μπορούμε να προσδιορίσουμε το φύλο τους κατά τρόπον αναντίρρητο.  Για τη διαιώνιση του είδους η φύση εφοδίασε τα άτομα με τεράστια δύναμη: τη σεξουαλική έλξη προς το έτερο φύλο με σκοπό την αναπαραγωγή. Ομως ζούμε στον αιώνα της απόλυτης ελευθερίας του ατόμου και ως φιλελεύθεροι πιστεύουμε, ορθώς κατά την άποψή μου, ότι οι ενήλικοι είναι απολύτως ελεύθεροι να επιλέγουν τον ή τη σεξουαλικό(ή) τους σύντροφο, ακόμα και από το ίδιο φύλο. Ωστόσο αυτή η επιλογή τους συνιστά απλώς αλλαγή σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί  αλλαγή της ταυτότητας φύλου. Δηλαδή ένα άτομο που φέρει ζεύγος χρωματοσωμάτων xy ανήκει πάντοτε στο ανδρικό φύλο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνω: Εστω και την τελευταία στιγμή, αντί του φημολογούμενου όρου «αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», να χρησιμοποιηθεί στο νομοσχέδιο ο όρος «αναγνώριση της ταυτότητας σεξουαλικής συμπεριφοράς». Ειδάλλως, η Βουλή θα ψηφίσει για μια ουτοπία.

Θεοδοσιος Δοσιος – Ιατρός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή