Οι βέβηλοι της Ιστορίας

Κύριε διευθυντά

Από τη στήλη της «Καθημερινής» της 5ης/12 με τον τίτλο «Σύντομα» πληροφορήθηκα ότι η επιγραφή με το κείμενο του νομπελίστα και επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ, που προέτρεπε τον άγνωστο περαστικό να σταθεί και να αναλογιστεί τα θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, δεν υπάρχει πια, αφού το Μνημείο του Ολοκαυτώματος δέχθηκε το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου για άλλη μία φορά σοβαρό πλήγμα από αγνώστους. Η τιμή και ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι απαράβατος ιερός – θεϊκός νόμος του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων. Η άποψή μου αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως από την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη». Είναι αδύνατον τα άτομα που διαπράττουν αυτούς τους βανδαλισμούς κατά του Μνημείου του Ολοκαυτώματος να θεωρούνται Ελληνες. Είμαι βέβαιος ότι είναι απολίτιστα, βάρβαρα, μικρόψυχα και μικρόνοα ανθρωποειδή όντα. Πιστεύω ότι κανένα στοιχειωδώς νοήμον άτομο δεν είναι δυνατόν να μένει ασυγκίνητο μπροστά στις θηριώδεις γενοκτονίες που διεπράχθησαν είτε από τους ψυχικά διεστραμμένους ναζί ή φιλοναζί και τους συμμάχους τους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε από τους Τούρκους με την προτροπή Γερμανών στρατιωτικών συμβούλων κατά των Αρμενίων και των ομοεθνών μας Ποντίων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Το έθνος μας γνώρισε πολύ καλά τις θηριωδίες των Γερμανών ναζί και τις πλήρωσε πολύ ακριβά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Κάνδανο της Κρήτης, το Δίστομο της Ρούμελης, τα Καλάβρυτα του Μοριά, την Καισαριανή και τόσους άλλους ιερούς τόπους μαρτυρίου και θυσίας αθώων Ελλήνων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Με την πεπερασμένη ανθρώπινη λογική μου, θεωρώ πως κανένας μας δεν ευθύνεται αν γεννήθηκε με επιδερμίδα λευκή, κίτρινη, μαύρη, Ελληνας, Ινδός ή Κινέζος. Αυτή η επιλογή ανήκει στον Μεγάλο Δημιουργό μας και εμείς τα δημιουργήματά Του δεν δικαιούμεθα να τη θέτουμε εν αμφιβόλω, ούτε να την παραβιάζουμε.

Εμείς ως Ελληνες και ως χριστιανοί έχουμε το ιερό χρέος να σεβόμαστε και να τιμούμε όλα τα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας ανεξαιρέτως θρησκεύματος ή καταγωγής, αφού όλοι ήταν παιδιά του ενός και μοναδικού Θεού – Δημιουργού του Σύμπαντος.

Τέλος, κατά την άποψή μου, αυτή η είδηση έπρεπε να είχε προβληθεί περισσότερο από την έγκριτη εφημερίδα σας.

Μιλτιαδης Ι. Καυκαλετος, Φαρμακοποιός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή