Παρενοχλήσεις στο Διαδίκτυο

Παρενοχλήσεις στο Διαδίκτυο

Κύριε διευθυντά

Οσοι χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο υφιστάμεθα συχνά την ενοχλητική παρεμβολή διαφόρων διαφημιστικών μηνυμάτων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνουν όλη την οθόνη και διακόπτουν τη ροή της επικοινωνίας. Δεν γνωρίζω εάν νομοθετικά υπάρχει η δυνατότητα ποινικής ή άλλης δίωξης εκείνων που παρεμβάλλονται, τουλάχιστον στους ιδιωτικούς ιστοτόπους.  Ομως θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους δημόσιους ιστοτόπους από τις παρεμβολές αυτές και να προβεί στη δίωξη των υπευθύνων για την παρεμβολή τέτοιων διαφημίσεων. Ιδιαίτερα για τους ιστοτόπους των οικονομικών υπηρεσιών (gsis.gr, aade.gr), οι οποίοι χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια πολιτών και συχνά υπό συνθήκες συμφόρησης και επείγοντος, θεωρώ άμεση υποχρέωση των αρμοδίων υπουργών και προέδρων των ανεξαρτήτων αρχών, αφενός, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι αδύνατες οι παρεμβολές αυτές και, αφετέρου, να διώξουν ποινικά τις επιχειρήσεις οι οποίες διαφημίζονται και οι οποίες προφανώς είναι υπεύθυνες γι’ αυτές, καθόσον οι ενέργειές τους συνιστούν προφανή παρακώλυση των δημοσίων επικοινωνιών. 

Τούτο, εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών, έχει άμεση επίπτωση τόσο στα οικονομικά της χώρας όσο και των ίδιων των πολιτών, λόγω παρέλευσης των προθεσμιών και επιβολής προστίμων.

Προσωπικά, προσπαθώντας να εκτυπώσω την εντολή πληρωμής για τον ΕΝΦΙΑ, ταλαιπωρήθηκα, λόγω των παρεμβολών αυτών, περισσότερο από 40 λεπτά της ώρας, για μία εργασία η οποία κανονικά απαιτούσε 2-3 λεπτά και, αν ληφθεί υπόψη η ταλαιπωρία στην τράπεζα στη συνέχεια, στην κατά τα άλλα απλή αυτή ενέργεια αφιέρωσα όλο το πρωινό.  Επί τη ευκαιρία, θεωρώ απαραίτητο στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να περιληφθούν όλες οι αναγκαίες διατάξεις οι οποίες να αφορούν τη χρήση του Διαδικτύου, καθώς στο θέμα αυτό το Σύνταγμά μας είναι ατελές και αναχρονιστικό.

Ιωαννης Γ. Κουλουρης

Δρ. Μηχ/γος Ηλ/γος ΕΜΠ

Ιλιον

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή