Καθήκον, ανθρωπιά κόντρα στο ρεύμα

Καθήκον, ανθρωπιά κόντρα στο ρεύμα

Κύριε διευθυντά

Ζούμε σε μια χώρα όπου κυριαρχούν ο εγωισμός, το συμφέρον, η έλλειψη συλλογικής νοοτροπίας και η εξομοίωση του καλού με το μέτριο, συχνά για μικροπολιτικούς λόγους. Επειδή λοιπόν δεν είναι όλοι ίδιοι, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω για την περίπτωση του πατέρα μου, ο οποίος εισήχθη πρόσφατα με πρόβλημα υγείας και χειρουργήθηκε στην ουρολογική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου.

Δεν είναι μόνο ότι το πρόβλημα απεκατεστάθη γρήγορα, και με ελάχιστη ταλαιπωρία, είναι και ότι όλο το προσωπικό του τμήματος, από τους ιατρούς έως τους ανώνυμους νοσηλευτές, έκανε τη δουλειά του με φροντίδα και ενδιαφέρον αποτελώντας μια καλά συντονισμένη ομάδα. Δεν θα αναφέρω ονόματα, ούτε καν του άξιου υπεύθυνου ιατρού, διότι όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου είτε από άμεση επαφή είτε από διηγήσεις συμπασχόντων ασθενών συμφωνούν ότι πρόκειται για άριστα οργανωμένο τμήμα με ευαισθησία και πλήρη επιστημονική επάρκεια.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, μη συμβιβαζόμενοι με τα εμπόδια που το όποιο σύστημα βάζει εμπρός τους. Ειδικά για τα δημόσια νοσοκομεία, όπου πολλές φορές η καλή διάθεση του προσωπικού συνθλίβεται από τη γραφειοκρατία, τις ελλείψεις ή, απλώς, την αδιαφορία που η επανάληψη φέρνει.

Μαγδα Καραγιαννιδου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή