Η «ταυτότητα» του πατριώτη

Η «ταυτότητα» του πατριώτη

Κύριε διευθυντά

Θέλοντας να επαινέσω τη σωστή θέση που πήρε η εφημερίδα σας στο θέμα των συλλαλητηρίων και της εξωτερικής πολιτικής, θα προσθέσω λίγες απλές σκέψεις μου, χωρίς πολλές αναλύσεις, με λίγα απτά παραδείγματα σχετικά με το αληθινό νόημα του πατριωτισμού. Συμφωνώ με την άποψη ότι πατριώτης δεν είναι αυτός που σηκώνει σημαίες και λάβαρα στα συλλαλητήρια. Αληθινός πατριώτης είναι αυτός που αγαπώντας πραγματικά την πατρίδα του και τον λαό της, τηρεί τους νόμους, δεν φοροδιαφεύγει, σαν δημόσιος λειτουργός δεν διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα και σαν πολιτικός βάζει το καλό της πατρίδας πάνω από το κομματικό και ατομικό συμφέρον.

Σέβεται τη φύση της χώρας του, δεν καίει τα δάση, δεν χτίζει αυθαίρετα και δεν ρυπαίνει τις θάλασσές της. Συγχρόνως όμως σέβεται και τιμά και τις άλλες πατρίδες και πιστεύει ότι και οι άλλοι λαοί έχουν δικαίωμα να αγαπούν και να υπερασπίζονται την πατρίδα τους και την εθνική τους αξιοπρέπεια, χωρίς υπερβολές και φανατισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι τα φαινόμενα αυτά του εθνικισμού, του λαϊκισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας δεν περιορίζονται μόνο στη χώρα μας, αλλά επικρατούν δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα (πολέμους, εντάσεις, φυσικές καταστροφές κ.λπ.).

Μυρσινη Κοντου – Καρκανη, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή