Η εξαγορά της Ο.Α., τότε

Κύριε διευθυντά

Ο κ. Παντιάς Σκαραμαγκάς, σε επιστολή του («Κ» 1-3-2018), κάνει μια ιστορική αναδρομή των παρασκηνιακών συζητήσεων για εξαγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του Αριστ. Ωνάση, από το ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Π.Σ. καταλήγει ότι η εξαγορά έγινε με πλήρη ευθύνη τού τότε υπουργού Συντονισμού Παναγ. Παπαληγούρα και μέχρι σήμερα «δεν άκουσε κατηγορία ότι ζημίωσε –τότε– το ελληνικό Δημόσιο. Αυτά τότε…». Η κρατικοποίηση της Ο.Α. ήταν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά λάθη της κυβερνήσεως του Κων. Καραμανλή, γιατί από τότε, κάθε χρόνο, το κράτος πλήρωνε εκατοντάδες εκατομμύρια των ελλειμμάτων του «εθνικού αερομεταφορέα», μέχρι που βρέθηκαν μερικοί ρεαλιστές πολιτικοί και την έδωσαν πίσω στον ιδιωτικό τομέα και τώρα το κράτος εισπράττει φόρους.

ΥΓ.: Μία ανεξήγητη σπατάλη του κράτους ήταν η σχεδόν μηδενική φορολογία (3%) του ιπτάμενου προσωπικού της Ο.Α., όταν εμείς, τα τότε κορόιδα, πληρώναμε μέχρι 40%.

Γεωργιος Αραμπατζης, Ιατρός – Χολαργός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή