Ολοι περήφανοι για τη δασκάλα

Ολοι περήφανοι για τη δασκάλα

Κύριε διευθυντά

Με μεγάλη υπερηφάνεια διαβάσαμε στην «Καθημερινή» της 20/3/18, όλοι οι Ελληνες, και ιδιαίτερα εμείς οι του εξωτερικού, τη βράβευση της κ. Ανδριάνας Ζαφειράκου ως καλύτερης δασκάλας του κόσμου, ανάμεσα σε 30.000 υποψηφίους από 173 χώρες. Της αξίζουν έπαινοι και άπειρα συγχαρητήρια από όλο τον ελληνισμό. Αυτό είναι ένα μάθημα προς τους  υπουργούς Παιδείας που πέρασαν, ιδίως τα τελευταία χρόνια, Μπαλτά, Φίλη και τώρα τον Γαβρόγλου, ο οποίος υποβαθμίζει τα πάντα στην παιδεία. Ξεθηκωθείτε όλοι οι σοβαροί πανεπιστημιακοί, καθηγητές, δάσκαλοι και απαιτήστε, επιτέλους, να μπει μια τάξη στα πανεπιστήμια, όχι μόνον από πλευράς μάθησης, αξιολόγησης, αλλά και οι καταληψίες αναρχικοί Ελληνες και ξένοι κουκουλοφόροι, κατασκευαστές μολότοφ, να απομακρυνθούν από τα πανεπιστήμια και να λειτουργήσουν όπως τα εκτός Ελλάδος.

Δεν έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκαλούν στην πατρίδα αυτοί οι άνθρωποι. Ενα ωραίο μάθημα τους έδωσε στη συνέντευξή του ο εξαίρετος επιστήμονας θεωρητικός φυσικός στην «Καθημερινή», στις 11/3/18, κ. Δημήτρης Νανόπουλος, που είναι από τα ανώτερα στελέχη του CERN στη Γενεύη, έχω δε την τιμή και τη χαρά να τον γνωρίζω, έχουμε κοινούς φίλους στο κέντρο ερευνών. Μεταξύ άλλων ο κ. Νανόπουλος ανέφερε ότι η παιδεία στην Αμερική τρέχει με την ταχύτητα του φωτός και στην Ελλάδα πάμε με τον αραμπά μας.

Για τις έρευνες, το CERN της Γενεύης είναι το κέντρο του κόσμου και στην Ελλάδα είπε ότι οι κλασικές σπουδές είναι το CERN του κόσμου. Πότε και ποιος έδωσε προσοχή στη σταδιοδρομία του εξαίρετου Ελληνα επιστήμονα κ. Δημ. Νανόπουλου και πολλών άλλων που προοδεύουν στο εξωτερικό. Συμπέρασμα είναι ότι τόσα χρόνια με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιες πολιτικές, ιδιαίτερα στην παιδεία πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή