Τα ελαιόδενδρα και τα πεζοδρόμια

Τα ελαιόδενδρα και τα πεζοδρόμια

Κύριε διευθυντά

Κάθε χρόνο σχεδόν τέτοια εποχή προκαλεί λύπη να βλέπεις πεσμένο στα πεζοδρόμια ή στους δρόμους τον καρπό της ελιάς είτε ολόκληρο είτε λιωμένο, οπότε δημιουργείται και σκουρόχρωμος λεκές. Είναι εμφανές ότι στις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας υπάρχουν πολλά ελαιόδενδρα, διάσπαρτα σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και πάρκα, τα οποία είτε δεν έχουν ιδιοκτήτη είτε δεν έχουν την κατάλληλη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες τους. Ενίοτε, εμφανίζονται κάποιοι εθελοντές με δίχτυα και βέργες και προβαίνουν σε συγκομιδή του καρπού προς ίδιον όφελος. Προφανώς, αυτό δεν είναι νόμιμο αλλά ούτε νόμιμη είναι η αφαίρεση υλικών ανακύκλωσης από τους συγκεκριμένους κάδους από αντίστοιχους εθελοντές.

Η πρότασή μου είναι να ληφθεί μέριμνα από τους δήμους και κατά προτίμηση σε συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να συλλέγεται ο καρπός της ελιάς από όλα αυτά τα ελαιόδενδρα την κατάλληλη εποχή, όπως ακριβώς και στις αγροτικές περιοχές, και να αποστέλλεται σε κάποιο ελαιοτριβείο. Είναι βέβαιον ότι με αυτόν τον τρόπο θα παραχθεί μεγάλη ποσότητα ελαίου, η οποία θα μπορούσε να διατεθεί σε κοινωνικά παντοπωλεία είτε σε άστεγους είτε σε πρόσφυγες, είτε οπουδήποτε αλλού. Επιπλέον, δεν θα παρατηρείται η σημερινή άσχημη εικόνα των δρόμων και πεζοδρομίων.

Δημητριος Καμπερογλου, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή