«Δεν υπήρξε τέτοια συνάντηση»

«Δεν υπήρξε τέτοια συνάντηση»

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας (15/6) στη στήλη «Το κονκλάβιο», που επιμελείται η κ. Αριστοτελία Πελώνη, την πληροφορία, μεταξύ άλλων σχετικών με το πρόσωπό μου, ότι τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το Οικολογικό Συμπόσιο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, υπήρξε συνάντησή μου με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτριο Τζανακόπουλο, κατόπιν μάλιστα –όπως εμφατικώς αναφέρει η συνεργάτιδά σας– της διαμεσολαβήσεως της γενικής επιθεωρήτριας Δημοσίας Διοικήσεως κυρίας Μαρίας Παπασπύρου, «η οποία είναι πνευματικό παιδί του Αμφιλοχίου».

Μάλιστα, η κ. Πελώνη, με βεβαιότητα, ως να ήταν παρούσα στην αναφερόμενη «συνάντηση», γράφει ότι «άλλη ήταν η “καυτή” συζήτηση: ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει πρόεδρος του ΣτΕ, ώστε να λειτουργήσει θετικά στην υπόθεση μεταξύ Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής που εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ. Ο Αμφιλόχιος, που λειτουργεί χωρίς να έχει γνώση ο Πατριάρχης και που με τη στάση του έχει προκαλέσει δυσφορία σε γέροντες Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, θέλει πρόεδρο στα μέτρα του». Πραγματικά, διερωτώμαι τι να πρωτοδιαψεύσω, την πληροφορία περί συναντήσεως μετά του κ. υπουργού, το περιεχόμενο αυτής ή συνολικά οτιδήποτε γράφει η συντάκτριά σας για το πρόσωπό μου; Διότι οι πληροφορίες αυτές, τις οποίες και διαψεύδω κατηγορηματικά, είναι απολύτως αναληθείς. Δεν υπήρξε τέτοια συνάντηση και ως εκ τούτου ούτε και καμία συζήτηση και μάλιστα για θέματα τα οποία δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά μου αλλά και τα οποία είναι ανεξάρτητα της εκκλησιαστικής μου ιδιότητος. Και ασφαλώς, ουδέποτε έμαθα να ενεργώ αυτοβούλως και άνευ συνεννοήσεως με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μου.

Πραγματικά, λυπούμαι διότι η συντάκτρια του σχολίου δεν επικοινώνησε μαζί μου για να ζητήσει και τη δική μου άποψη, εφόσον οι όποιες πληροφορίες περιήλθαν σε γνώση της αφορούσαν το πρόσωπό μου.

† Ο Αδριανουπόλεως ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή