Ποιοι επενδύουν στη διάλυση της Ε.Ε.;

Ποιοι επενδύουν στη διάλυση της Ε.Ε.;

Κύριε διευθυντά

Η νέα τάξη πραγμάτων που σήμερα κυβερνά τον πλανήτη, με κύριους εκφραστές τον Τραμπ και τον Πούτιν, έχει βάλει ως στόχο τη διάλυση της Ευρώπης, για να είναι πιο εύκολη η επικυριαρχία τους. Τόσο ο Τραμπ με τη σκληρή εσωστρεφή πολιτική του, θέτοντας δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα, αλλά και τη φραστική «ενίσχυση» των ακροδεξιών κομμάτων που είναι αντίθετα με την Ενωμένη Ευρώπη, όσο και ο Πούτιν, που ενισχύει όλα τα αυτονομιστικά κινήματα και κάθε τι που είναι αντίθετο προς την ενιαία έκφραση της Ε.Ε., έχουν έναν και μοναδικό στόχο: τη διάλυση της Ευρώπης. Είναι ξεκάθαρη κι ολοφάνερη η αγαστή συνεργασία για τον κοινό σκοπό τους. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα οι ηγεσίες της Ευρώπης τι κάνουν; Σχεδόν τίποτα. Κάθε κράτος-μέλος ακολουθεί τη δική του πολιτική. Η Γερμανία επιδιώκει τη γερμανοποίηση της Ευρώπης. Η Αγγλία έφυγε. Η Γαλλία έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ολα τα κράτη-μέλη έχουν έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα (ιδίως με τους πρόσφυγες). Τα εθνικιστικά, λαϊκιστικά αυτονομιστικά κινήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη (Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ολλανδία). Η λύση είναι μία και μοναδική: Να αφυπνιστεί η Ευρώπη άμεσα. Να δημιουργήσει ενιαίο στρατό, ενιαία δημοσιονομική πολιτική, ενιαία εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Αν δεν γίνουν όλα αυτά άμεσα, αν δεν αφυπνιστούν και δραστηριοποιηθούν οι ηγεσίες της Ευρώπης, η Ευρώπη οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την αυτοδιάλυσή της.

Αυτή η διάλυση θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στα μικρά και περιφερειακά κράτη όπως είναι η Ελλάδα. Τότε θα ξαναρχίσουν τα εθνικιστικά κινήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Παντελης Μαυραγανης, Ανω Γλυφάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή