Οικονομική ανάπτυξη και logistics

Οικονομική ανάπτυξη και logistics

Κύριε διευθυντά

Η οικονομική ανάπτυξη και η λειτουργία των logistics βρίσκονται σε αδιάλυτη σχέση. Τα καθημερινά παρατηρούμενα συμβάντα στις μεταφορές είναι η διαμόρφωση της ροής των προϊόντων στην οικονομία μας. Η ομαλή ροή των προϊόντων είναι η προϋπόθεση μιας ανεπτυγμένης οικονομίας, η οποία είναι οργανωμένη με επιμερισμό της εργασίας και ως εκ τούτου επιδιώκει νέα αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία αυξάνει την οικονομική ανάπτυξη. Τα logistics έχουν σκοπό να μεγιστοποιήσουν όλες τις με τον επιμερισμό της εργασίας συνδεόμενες μετακινήσεις των προϊόντων επιχειρηματικά και τεχνικά και επίσης να προσφέρουν την απαραίτητη ροή των πληροφοριών. Τα logistics έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν τις κινήσεις των προϊόντων στο πεδίο των επιχειρήσεων. Τα μέσω αυτών τιθέμενα σε λειτουργία μεταφορικά ρεύματα είναι αποφασιστικά μέσω των στρατηγικών της παραγωγής και των με αυτές συνδεδεμένα σχέδια logistics των επιχειρήσεων, στα οποία επιδρούν.

Για την κυκλοφορία των προϊόντων θέτουν οι μοντέρνες τεχνικές των logistics την ακόλουθη βασική απαίτηση: Η αποκεντρωτική οργανωτική αρχή της παραγωγής στο κάλεσμα του «Just-in time» θέτει τα logistics ενώπιον του καθήκοντος μιας από πλευράς χρόνου ακριβούς διαχείρισης και μεγιστοποίησης της ροής των προϊόντων.

Νικολαος Παπαβασιλειου

Ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή