Οι ευθύνες της Ε.Ε. και το μεταναστευτικό

Οι ευθύνες της Ε.Ε. και το μεταναστευτικό

Κύριε διευθυντά

Δεν θέλω να πιστέψω ότι τα «υπεύθυνα» κράτη της Ε.Ε. δεν βλέπουν την κατάντια των μεταναστών στις θάλασσες και στα κέντρα συγκεντρώσεως (φιλοξενίας τα αποκαλούν), όπου οργιάζουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και άλλες σοβαρές παραβάσεις και το χειρότερο, η πείνα. Πριν από αρκετό καιρό είχα απαντήσει μέσω «Κ» στη γερμανική εφημερίδα Die Welt που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι άφησε να περάσουν τζιχαντιστές στη Γερμανία. Ερώτησα λοιπόν την Die Welt γιατί δεν στέλνουν –αλλά δεν τολμούν– τους δημοσιογράφους και τα κανάλια τους εκεί όπου γίνεται η «φόρτωση» αυτών των ταλαιπωρημένων αθώων ανθρώπων και μάλιστα με μικρά παιδιά.

Αλλά και ο ΟΗΕ τελείως αδιάφορος τόσο σε αυτόν τον τομέα όσο και στους πολέμους. Οσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα «άσ’ τα να πάνε», τα σχόλια είναι περιττά, πότε και πού έχουν εφαρμοστεί, πραγματική κοροϊδία…

Συμπέρασμα: Το μεταναστευτικό θα επιδεινωθεί, διότι δεν θέλουν τόσο η Ε.Ε. όσο και οι χώρες εκτός αυτής να χτυπήσουν τη ρίζα του κακού από εκεί που ξεκινάει και δυστυχώς η ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων θα συνεχιστεί. Οπου φτωχός και η μοίρα του.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή