«Στα 83 μου λέω ό,τι αισθάνομαι»

«Στα 83 μου λέω ό,τι αισθάνομαι»

Κύριε διευθυντά

Είμαι 83 ετών και από τα παιδικά μου χρόνια διαβάζω την «Καθημερινή». Ο πατέρας μου είχε καφενείο στον Πειραιά και επί καθημερινής βάσεως ο περιφερόμενος εφημεριδοπώλης μάς έφερνε την «Καθημερινή» και το «Βήμα» για χρήση των πελατών μας. Ετσι, εγώ μπορώ να ισχυρισθώ ότι είμαι σταθερός αναγνώστης της εφημερίδας σας για πάνω από εβδομήντα χρόνια. Ξεκίνησα και εγώ από σχεδόν τα παιδικά μου χρόνια ως ένθερμος οπαδός της Δημοκρατίας και διατηρήθηκα έτσι για πολλές δεκαετίες. Ομως τα τελευταία τριάντα χρόνια μεταλλάχθηκα σε ακραίο ακροδεξιό και αυτό γιατί επί Δημοκρατίας

– Η χώρα μας καταστράφηκε  οικονομικά και επτώχευσε, πράγμα το οποίο καμιά αυταρχική κυβέρνηση δεν  θα το επέτρεπε ποτέ.

– Στη χώρα μας εθέριεψε το κάθε μορφής έγκλημα (κλοπές, ληστείες, φόνοι) και η διαφθορά πολιτικών, δημοσίων λειτουργών και πολιτών έλαβε θηριώδεις διαστάσεις. Αυτό σίγουρα δεν θα το επέτρεπε ποτέ μια αυταρχική κυβέρνηση.

– Η χώρα μας καταστρέφεται  καθημερινά από την υπογεννητικότητα, χωρίς στην ουσία να νοιάζεται κανείς. Αυτό σίγουρα δεν θα το επέτρεπε ποτέ μια αυταρχική κυβέρνηση.

– Η χώρα μας κατακλύζεται καθημερινά από μουσουλμάνους μετανάστες και το μόνο που ακούμε από τους δημοκράτες πολιτικούς μας είναι ενσωμάτωση και πολυπολιτισμικότητα. Φρίκη.

Απορώ πώς εσείς οι αρθρογράφοι, άνθρωποι μελετημένοι και ευφυείς, δεν τα αντιλαμβάνεσθε όλα αυτά σαν μια θανάσιμη απειλή για τη χώρα μας.

Το γνωστό επιχείρημα ότι η Δημοκρατία έφερε την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι μετέωρο. Τον «μη πόλεμο» μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων τον έφεραν τα πυρηνικά όπλα! Στην περιφέρεια οι πόλεμοι καλά κρατούν.

Θωμας Τσακαρισιανος, Συντ/χος ηλεκτρονικός, μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή