Στα μπουντρούμια του σουλτάνου

Στα μπουντρούμια του σουλτάνου

Κύριε διευθυντά

Στην «Κ» της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο «Η διεθνής υποκρισία στην υπόθεση Κασόγκι», που αναφέρει τις πηγές ως προερχόμενες από BBC, NYT, Reuters και Graphic News.

Το ότι υπάρχει υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις δεν χρειάζεται να αποδειχθεί και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανένα, με δεδομένο ότι η μόνη έννοια που τις εκφράζει είναι το συμφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση ένα μόνο σίγουρο συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί, ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας είναι για κλάματα.

Μία άλλη υποκρισία που χαρακτηρίζει την υπόθεση Κασόγκι είναι των εφημερίδων που του «κολλάνε» –πάντα όταν αναφέρονται σ’ αυτόν– τον τίτλο του δημοσιογράφου συνεργάτη της Washington Post, αποκρύπτοντας επιμελώς ότι ο μακαρίτης ήταν οπαδός των Αδελφών Μουσουλμάνων για τα συμφέροντα των οποίων εργαζόταν με πάθος, εξ ου και η αντιπάθεια της Σ. Αραβίας προς το άτομό του αλλά, και αντιστοίχως, η συμπάθεια του Ερντογάν προς αυτόν.

Υπάρχει όμως και μία τελευταία υποκρισία που αναδείχθηκε με την υπόθεση Κασόγκι. Αυτή είναι η διά του Τύπου παγκόσμια προβολή του σουλτανίσκου Ερντογάν σε θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρμαχο της με κάθε τρόπο εξιχνίασης του εγκλήματος για να λάμψει η αλήθεια, όταν είναι γνωστό ότι έχει ο ίδιος «μπουντρουμιάσει» τους μισούς Τούρκους δημοσιογράφους.

Ι. Ιωσηφ, Πόρτο Ράφτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή