Ημέρες καριέρας στα Πανεπιστήμια

Ημέρες καριέρας στα Πανεπιστήμια

Κύριε διευθυντά

Στο τελευταίο άρθρο σας με τίτλο «Πρότυπα», στο κυριακάτικο φύλλο της «Καθημερινής» (ημερομηνία 5/3/2017), σχολιάζετε την ανάγκη της ύπαρξης θετικών προτύπων για τη νεολαία και με έμφαση στον επίλογο σημειώνετε ότι «η Ελλάδα θα αλλάξει όταν στο κτίριο του ΕΜΠ θα οργανωθεί “μια ημέρα καριέρας” από μικρές και μεγάλες ελληνικές εταιρείες χωρίς να ανοίξει μύτη! Απέχουμε πολύ από μια τέτοια μέρα; Αναζητούνται οι γενναίοι που θα επωμισθούν αυτό το στοίχημα».

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τελευταία 4 χρόνια το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει επιτυχώς Ημέρες Καριέρας με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περυσινή χρονιά, 2016, η εκδήλωση διοργανώθηκε στους χώρους του ΑΠΘ. Δεκάδες μικρές, μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με αποφοίτους του πανεπιστημίου μας, να γνωρίσουν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους και να κοινοποιήσουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τους. Αντίστοιχα, εκατοντάδες απόφοιτοι όλων των τμημάτων του ΑΠΘ προσήλθαν στις Ημέρες Καριέρας και είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να παρουσιάσουν τα προσόντα και τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν από κοντά τις εταιρείες και να περάσουν συνεντεύξεις επιλογής. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από χίλιες συνεντεύξεις.

Η εκδήλωση ήταν μια γιορτή για το πανεπιστήμιό μας. Εγινε σε συνεργασία με φοιτητικές ομάδες και όχι μόνο «δεν άνοιξε μύτη», αλλά «άνοιξε τα φτερά» και έδωσε τη δυνατότητα για συνεργασία σε δεκάδες άτομα, στους οποίους έγινε πρόταση σε επόμενο χρόνο και για δεύτερη συνέντευξη. Ακόμη πιο σημαντικό, αρκετοί απόφοιτοι πέτυχαν και βρήκαν εργασία στην Ελλάδα σε θέση συναφή με τις σπουδές τους, σε περίοδο μάλιστα συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ ήδη προετοιμάζει και έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή των Ημερών Καριέρας 2017 για 5η συνεχόμενη χρονιά. Δεκάδες εταιρείες έχουν ανταποκριθεί στην 1η πρόσκλησή μας και έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή τους. Μάλιστα, φέτος, προετοιμάζουμε και τη διοργάνωση Ημερών Καριέρας για ερευνητές, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 που θα δώσει τη δυνατότητα και την προοπτική απασχόλησης και εργασίας σε αποφοίτους μας και στον ερευνητικό τομέα.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στις 16-17 και 18-19 Μαΐου 2017, στο ΑΠΘ, για να έχετε μια προσωπική εμπειρία πώς το δημόσιο πανεπιστήμιο, και δη το ΑΠΘ, στηρίζει την απασχόληση των νέων αποφοίτων του και αποτελεί όντως θετικό πρότυπο για την ομαλή συνεργασία και σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας αλλά κυρίως για τον θετικό προσανατολισμό των νέων στο μέλλον!

Καθηγητής Γρηγορης Ν. Τσοκας

Επιστημονικά υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ

Κατερινα Καλλιαριδου

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντονισμού Ακαδημαϊκών Μονάδων και προϊσταμένη Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ

Κατερινα Παπακωτα

Υπεύθυνη συμβουλευτικής Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή