Σκυταλοδρομία με «εαυτούληδες»

Σκυταλοδρομία με «εαυτούληδες»

Κύριε διευθυντά

Μπήκαμε στη χρονιά των εκλογών. Λίγο – πολύ όλοι κουβεντιάζουν, κυρίως, για τις βουλευτικές εκλογές. Ολοι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθουν αυτοί στα πράγματα δεν είναι αμέτοχοι που το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πραγματικότητα για τους ίδιους και εφιάλτης για  πολλούς από εμάς. Αν ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο μπροστάρης των μνημονίων, με το «λεφτά υπάρχουν», συμφωνούσε στην αρχή της κρίσης με τον κ. Κώστα Καραμανλή, που είχε, ανεξέλεγκτα, παραφουσκώσει τον δανεισμό,  αν ο κ. Αντ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ψηφίσουν το πρώτο μνημόνιο, αντί να τη διαγράψει από τη Ν.Δ. και να προβάλει τα «Ζάππειο 1, 2» κ.λπ., αν ο κ. Αντ. Σαμαράς άφηνε τον κ. Παπαδήμο να ολοκληρώσει το έργο του και δεν βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός, αν ο κ. Τσίπρας είχε  συμφωνήσει, τον  Μάιο  του ’12, να σχηματίσουν εθνική κυβέρνηση και όχι πάλι  εκλογές,  αν ο κ. Κουβέλης συνέβαλε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικά αν κάποιος από όλους αυτούς τους  «εαυτούληδες» ενδιαφερόταν για την Ελλάδα και όχι για την προσωπική  φιλοδοξία και την κομματική επιβίωση, δεν θα είχαμε φορτωθεί τους ηττημένους του Εμφυλίου, που και αυτοί είχαν πολλά απωθημένα, δίκαια και άδικα, που τα υλοποιούν με αριστερή τσαπατσουλιά. Τότε,  λοιπόν, θα είχαμε βγει πολύ πριν από τα μνημόνια, όπως βγήκαν και όλοι οι άλλοι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κανένα κόμμα  ή θεσμός  δεν συνέβαλε ουσιαστικά να πετύχει κάτι αυτή η κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας. Ολοι είχαν και έχουν καμάρι τους να λένε πάντοτε το αντίθετο. Αγνωστη η συναίνεση. Εξαίρεση, η θετική ψήφος  στο σκληρό μνημόνιο, τον  Ιούλιο, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ’15, γιατί έβλεπαν ότι μας πετούν έξω από το ευρώ ή, ίσως, και έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μια δεύτερη θετική εξαίρεση ήταν και παραμένει  η  τολμηρή, πατριωτική  θέση του Ποταμιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και κυβερνά με κύριο επιχείρημα τη σκανδαλολογία, αλλά όλος ο  κόσμος  πιστεύει ότι η σπατάλη και η λαμογιά στην υγεία και στους εξοπλισμούς είναι πραγματικότητες. Οι νικημένοι του Εμφυλίου, που έδωσαν το δικαίωμα στους προστάτες Ευρωπαίους να μας πατήσουν στον λαιμό, ισχυρίζονται  με αφέλεια  ότι και η Γερμανία είναι η ηττημένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά κυβερνά την Ευρώπη με τα οικονομικά πλεονάσματα. Λένε ότι  το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με τα υπερπλεονάσματα. Πάντως, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι περισσότερο «καπάτσος» από όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του, γιατί οδηγεί τα πράγματα εκεί και όπως  αυτός  θέλει, με ιδιόμορφη μαεστρία!

Δυστυχώς, δεν βρέθηκε κάποιος νέος  πολιτικός  ηγέτης να τους σαρώσει όλους αυτούς τους «εαυτούληδες», που πλήγωσαν τόσο πολύ τον ελληνικό λαό. Εχουμε λειψανδρία και έτσι πάλι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στους ίδιους που μας έκαψαν. Ας ελπίσουμε η προοπτική της βελτίωσης να βρίσκεται  στην αλλαγή. Εύχομαι, τέλος, και εγώ στην «Κ» να συνεχίσετε την αξιοπρεπή δουλειά που κάνετε και κατά τη νέα εκατονταετία.

Νικος Ματος, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Γλυφάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή