Ενας σπουδαίος ιατροφιλόσοφος

Ενας σπουδαίος ιατροφιλόσοφος

Κύριε διευθυντά

Προ ημερών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εβράβευσε μερικούς διαπρεπείς Ελληνες του εξωτερικού. Μεταξύ αυτών ήταν και ο εκλεκτός φίλος και γείτονας στη Γενεύη, καθηγητής καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο κ. Καλαγκός με την ομάδα του από τη Γενεύη πηγαίνουν κατά διαστήματα στην Αφρική και χειρουργούν μικρά παιδιά που έχουν καρδιακά προβλήματα. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, όπου και ο πατέρας του ήταν γιατρός, ο οποίος τελείως δωρεάν νοσήλευε πάρα πολλούς ασθενείς με χαμηλό εισόδημα.

Αυτή την ευαισθησία κληρονόμησε από τον πατέρα του και την «εφαρμόζει» όχι μόνον στη Γενεύη, αλλά και στο εξωτερικό. Σκοπός του τώρα είναι να δημιουργήσει ένα ίδρυμα «Αυξέντιος Καλαγκός» τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Στη μεν Κωνσταντινούπολη η ανταπόκριση ήταν άμεση, στη δε Ελλάδα συνάντησε δυσκολίες. Στην ελληνική κοινότητα της Γενεύης χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως, ένα διάστημα ήταν και στο συμβούλιο της εκκλησίας της Γενεύης και μάλιστα τις Κυριακές έβγαζε τον συνηθισμένο δίσκο, τόσο απλός.

Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα να κατανοήσουν τα κίνητρά του και να τον διευκολύνουν να πραγματοποιήσει το όνειρό του για την ίδρυση του ιδρύματος καρδιολογίας για το καλό της χώρας.

Είναι άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων και δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή