Δημόσιο, δήμοι και στη μέση εμείς

Δημόσιο, δήμοι και στη μέση εμείς

Κύριε διευθυντά

Κάθε Ελληνας, τις τελευταίες δεκαετίες έχει να αναφέρει δεκάδες περιπτώσεις που ταλαιπωρήθηκε από το απίθανο ελληνικό Δημόσιο. Είτε από έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του, είτε από αδιαφορία και αυταρχισμό υπαλλήλων, είτε από καθαρή έλλειψη μηχανοργάνωσης, που ακόμη καρκινοβατεί.

Παραθέτω δύο ακόμη περιπτώσεις. Θέλοντας να κάνω προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις, ζήτησα από φίλο παθολόγο με τον ΑΜΚΑ μου να μου τις γράψει. Μου ανέφερε, και εξεπλάγην, ότι δεν ήμουν ασφαλιστικά ενήμερος και πρέπει να απευθυνθώ στο Ταμείο μας, πρώην ΤΣΑΥ.

Βρήκα τη σελίδα του Ταμείου με τα τηλέφωνα και από τις πολλές δεκάδες των διαφόρων υπηρεσιών, προσπάθησα σε μερικές δεκάδες να μάθω τι συμβαίνει. Διότι είμαι σίγουρος ότι πληρώνω κανονικά. Κανένα τηλέφωνο δεν απαντούσε! Και μάλιστα τρεις φορές, αφιερώνοντας τουλάχιστον μισή ώρα προσπαθειών κάθε φορά, ακόμη και στις 8 το πρωί που ανοίγει το Ταμείο και υποτίθεται πως δεν έχει πολύ φόρτο. Επειδή έχει συμβεί και σε άλλους συναδέλφους, αναγκάστηκα να πάω ο ίδιος στο Ταμείο. Εκεί η υπεύθυνη είπε ότι τα τηλέφωνα δεν απαντούν διότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι να σηκώνουν τηλέφωνα! Και προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί έπρεπε να πάω ο ίδιος για να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα, είπε ότι πιθανόν οφείλεται σε έλλειψη σύνδεσης μεταξύ ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ!

Δεύτερη περίπτωση ασυνεννοησίας Δημοσίου είναι η καθαριότητα δρόμων. Διασχίζοντας καθημερινά τη λεωφόρο Κηφισίας, και όχι μόνο, βλέπει κανείς την εμφανή έλλειψη καθαριότητος, με τα σκουπίδια στα ρείθρα των πεζοδρομίων να σχηματίζουν μικρά λοφάκια πάνω στα οποία έχουν φυτρώσει χόρτα! Αρα, απουσία κάθε σάρωσης για μήνες. Σε σημεία μετά το κτίριο ΟΤΕ προς Αθήνα σκέφτηκα πως αρμόδιος είναι ο Δήμος Αμαρουσίου. Ο υπεύθυνος καθαριότητας εκεί είπε πως αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Επειτα από κάποια τηλεφωνήματα, βρήκα τον υπεύθυνο, ο οποίος είπε πως το σάρωθρο για τα ρείθρα το στέλνει η Περιφέρεια κάθε εβδομάδα! Του ανέφερα ότι για μήνες δεν έχει κάνει πέρασμα και απόρησε. Του επισήμανα πως σε συγκεκριμένο σημείο υπάρχει νεκρό ζώο. Με ενημέρωσε ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δήμος. Ξανά τηλέφωνο στον Δήμο Αμαρουσίου, που δήλωσαν ότι λάθος με ενημέρωσε η Περιφέρεια και πως αυτή είναι υπεύθυνη. Κανονικό πιγκ πογκ ανάληψης ευθυνών. Μετά και άλλα τηλέφωνα, αποφάσισαν να συντονιστούν και να αποσύρουν το νεκρό ζώο, ύστερα από 40 και πλέον ημέρες από τη δονκιχωτική και ιώβειο υπομονή μου, με τα δεκάδες τηλεφωνήματα. Εκκρεμεί, φυσικά, ο ανισόπεδος κόμβος στα Σίδερα Χαλανδρίου, κάτωθεν της Κηφισίας, όπου συμβάλλουν αρμοδιότητες τριών δήμων, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Ν. Ιωνίας, αλλά και της Περιφέρειας.

Για μήνες, ρείθρα, πεζοδρόμια και τοίχοι του κόμβου είναι γεμάτα από σκουπίδια και κανείς δεν αναλαμβάνει το αναλογούν κομμάτι.

Ελλάς – Τρελλάς…

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή