Ο Απόστολος Παύλος, ο Πάπας και τα Σκόπια

Ο Απόστολος Παύλος, ο Πάπας και τα Σκόπια

Κύριε  διευθυντά

Ο Απόστολος Λουκάς, αφοσιωμένος και πολύτιμος φίλος του Αποστόλου Παύλου, αναφέρει ότι στη δεύτερη ιεραποστολική περιοδεία καταλήγουν στην Τρωάδα. Εκεί ο Απόστολος Παύλος είχε δίλημμα για την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσει. Ενα όραμα έδωσε απάντηση στο δίλημμα: ένας Μακεδόνας παρουσιάζεται μπροστά του και του λέγει: «Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν».

Το όραμα αυτό είναι η πρόσκληση της νέας θρησκείας στην Ελλάδα, η πρόσκληση της νέας θρησκείας στην Ευρώπη. Η σημασία του οράματος και της αφίξεως του Παύλου στην Ελλάδα είναι τεράστια διότι ο χριστιανισμός σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και σφράγισε την ευρωπαϊκή ιστορία.

Είναι αδύνατον να συλλάβει κανείς πώς ο Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν πρόσφατα επισκέφθηκε τα Σκόπια, είπε στους Σκοπιανούς ότι χάρη σε αυτούς η Ευρώπη έγινε χριστιανική. Πώς είναι δυνατόν ο Πάπας να συνδέει τους Σκοπιανούς με τους Μακεδόνες του 1ου μ.Χ. αιώνα; Μήπως είναι κι αυτό ένα από τα απόνερα της συμφωνίας των Πρεσπών;

Ας μου επιτραπεί μια προσωπική ερώτηση στον Ποντίφικα: έχει αναρωτηθεί εάν ήταν έργο της Πρόνοιας του Θεού η χριστιανική θρησκεία να εμφανιστεί στο προσκήνιο της Ιστορίας και να εξαπλωθεί την εποχή που η ελληνική γλώσσα ήταν η παγκόσμια γλώσσα; Ο Λόγος του Θεού καταγράφεται με τον λόγο των Ελλήνων.

Στελλα Αγγελακη-Κατσιαρη, Αρχαιολόγος – ξεναγός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή