Η «ανάβασις» προς τις κάλπες

Η «ανάβασις» προς τις κάλπες

Κύριε διευθυντά

Κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα στο Γυμνάσιο της Ν. Ερυθραίας. Υπήρχαν αρκετά εκλογικά τμήματα και η εκλογική διαδικασία διεξήχθη πολύ άνετα. Παρατήρησα όμως ότι όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα ήταν στον πρώτο όροφο, ενώ υπήρχαν αντίστοιχες σχολικές αίθουσες στο ισόγειο, που ήταν κλειστές. Η άνοδος στον πρώτο όροφο από τις διπλές σκάλες, γιατί δεν υπήρχαν ανελκυστήρες, ήταν πολύ δύσκολη για τα ηλικιωμένα άτομα και για αυτά που είχαν κινητικά προβλήματα.

Επειδή το γεγονός μού προκάλεσε εντύπωση, έκανα μια μικρή έρευνα ρωτώντας γνωστούς που ψήφισαν σε άλλα εκλογικά κέντρα. Δυστυχώς, η κατάσταση ήταν σε όλα σχεδόν η ίδια, δηλαδή λειτουργούσαν εκλογικά τμήματα σε ορόφους, ενώ υπήρχαν κενές ισόγειες αίθουσες. Πολύ φοβάμαι ότι κάποια άτομα με τέτοια προβλήματα δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να εκδοθεί από τώρα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα ρυθμίζει παγίως το θέμα.

Λεανδρος Τ. Ρακιντζης, Αρεοπαγίτης ε.τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή