Κινητήρια δύναμη του Δημοσίου οι ικανοί

Κινητήρια δύναμη του Δημοσίου οι ικανοί

Kύριε διευθυντά

Συγχαρητήρια, μπράβο στον Χρήστο Γιανναρά και στην «Καθημερινή», που βοήθησαν τη σημερινή κυβέρνηση να άρει την απίστευτη ταλαιπωρία για τις άδειες οδήγησης των υπερηλίκων, τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση θέσπισε με τόση αδεξιότητα βασιζόμενη αφελώς στην «ευθυκρισία» και στην «αποτελεσματικότητα» της αποδεδειγμένα λιγότερο ικανής (το γε νυν έχον) μερίδας του ελληνικού λαού.

Ομως με την ευκαιρία αυτή είναι σκόπιμο να πεισθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για το ότι: «Δεν είναι μόνον στον ελαχιστότατο υποτομέα της επαναχορήγησης αδειών οδήγησης στους υπερήλικες, που συνέβησαν σημεία και τέρατα. Σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης συμβαίνουν παρόμοια και μάλιστα πολύ πιο επιζήμια, για το κοινωνικό σύνολο, ώστε ενίοτε οδηγούν μέχρι και στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, ακόμα και όταν πρόκειται για εθνικούς, εκ των ων ουκ άνευ, επιδιωκόμενους στόχους».

Η πλέον κλασική λυσιτελής οδός αντιμετώπισης είναι η ενθάρρυνση των ολίγων, πλην όμως αρκετών, υπεύθυνων και πρόθυμων δημοσίων λειτουργών, να ενημερώνουν (χωρίς τις εις βάρος τους γνωστές συνέπειες) τους συναδέλφους τους, εισηγητές σχεδίων νόμων, και παράλληλα τον πολιτικό τους προϊστάμενο, όταν αντιλαμβάνονται πως ένα νομοθέτημα κατά την εφαρμογή του χωλαίνει.

Πάνος Κ. Παναγόπουλος, Διδάκτωρ του Παν/μίου της Σορβόννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή