Η νέα κανονικότητα και η «προσγείωση»

Η νέα κανονικότητα και η «προσγείωση»

Κύριε διευθυντά

Λυπάμαι γιατί έρχομαι τρίτη φορά να ζητήσω φιλοξενία στις στήλες της έγκριτης «Καθημερινής», για να απαντήσω στον κ. Νικ. Μαραντζίδη σε όσα γράφει, με τίτλο «Προσγείωση στη νέα κανονικότητα», στο φύλλο της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου.

1) Την επένδυση στο Ελληνικό, που ξεμπλοκάρισε η κυβέρνηση και θα εργαστούν 10.000 άνθρωποι στην κατασκευή των έργων και περίπου 60.000 κατά τη λειτουργία των, τη θεωρεί (ειρωνικώς) «νέα μεγάλη ιδέα».

2) Την τάξη, την ασφάλεια, το έθνος κ.λπ. τα θεωρεί σύμβολα και βασικές αξίες του συντηρητικού κόσμου. Ο μη συντηρητικός κόσμος δεν τις θέλει αυτές τις αξίες;

3) Η πάταξη της εγκληματικότητας και τα Εξάρχεια γράφει (και πάλι ειρωνικώς…) ότι θα γίνουν νέες «Θερμοπύλες». Η έναρξη εκκαθάρισης των Εξαρχείων και η αποπομπή των εμπόρων ναρκωτικών (και άλλων παρανόμων) από την τέως ΑΣΟΕΕ (τη σχολή μου) δεν ικανοποιούν τον κ. Μαραντζίδη;

4) Αλλού μας γράφει ότι (από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 9%) «κάποιες ομάδες θα επωφεληθούν, κάποιες άλλες θα ζημιωθούν». Δεν μας δίνει όμως αριθμούς που να στηρίζουν την άποψή του για ζημία κάποιων ομάδων. Απ’ όσα μαθηματικά γνωρίζω και έβαλα κάτω τους αριθμούς δεν βρήκα καμιά ζημία, αλλά αντιθέτως μεγάλη ανακούφιση σε πολλούς από τα δύο αυτά μέτρα.

Απ’ όλα αυτά και άλλα (για να μη μακρηγορώ) φαίνεται ότι ο κ. Μαραντζίδης δεν έχει (ακόμα) προσγειωθεί στη νέα κανονικότητα, γιατί θα ήθελε (ίσως) να μείνουμε στην προηγούμενη των Συριζανελέητων που μας οδηγούσε στον γκρεμό.

Του συνιστώ (αν μου επιτρέπει) να είναι προσεκτικότερος σε όσα γράφει χωρίς να τα υποστηρίζει επαρκώς και να μένουν απλώς φράσεις εντυπωσιασμού.

Δημητριος Κολετσος, Συγγραφέας – Λαογράφος, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή