Τουριστική εκπαίδευση και βήματα αναβάθμισης

Τουριστική εκπαίδευση και βήματα αναβάθμισης

Κύριε διευθυντά

Η ανάδειξη του θέματος της τουριστικής εκπαίδευσης –έστω και με αρνητική διάθεση– από τον έγκριτο αρθρογράφο σας κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο («Καθημερινή», 2.10.2019), συμβάλλει, αναμφισβήτητα, στον δημόσιο διάλογο που πρέπει να αποτελέσει «προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας», όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Αυτό ακριβώς επιδιώκει η νέα κυβέρνηση. Η αναβάθμιση και ο εξορθολογισμός της τουριστικής εκπαίδευσης, η προσαρμογή της στις σύγχρονες τάσεις αντίστοιχων δομών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και στις ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου, αποτελούν εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ηδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με τη συνεργασία εξειδικευμένων συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων, επεξεργάζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την ποιοτική άνοδο της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρωπίνου δυναμικού, που άμεσα ή έμμεσα, στελεχώνει τον σημαντικό αυτό κλάδο της ελληνικής οικονομίας και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά του.

Ευνόητο είναι ότι, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η ανωτατοποίηση των δύο Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), που υπάγονται στο υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία για τις ΑΣΤΕ.

Στην προσπάθειά μας αυτή, θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα όποια τυχόν εμπόδια προκύψουν, όπως, άλλωστε, μας προτρέψατε και εσείς στο πρωτοσέλιδο άρθρο σας («Καθημερινή», 2.10.2019) «να σπάσουμε αυγά».

Αντιπαρέρχομαι τις αναφορές του αρθρογράφου σας στο πρόσωπό μου και τον διαβεβαιώνω ότι η πρόβλεψή του πως «το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει τίποτε» θα διαψευσθεί πολύ σύντομα.

Μανος Κονσολας, Υφυπουργός Τουρισμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή