«Για τη Μελίνα ρε γαμώτο…»

«Για τη Μελίνα ρε γαμώτο…»

Κύριε διευθυντά

Η εμπάθεια δεν προάγει. Ειρωνεία και συμπλέγματα συνιστούν άκριτη, προκατειλημμένη άρνηση. Τι ήταν τελικά για εσάς η Μελίνα, κ. Θεοδωρόπουλε; Μέλος του θιάσου των Ακη και Μένιου, όπως μίζερα και με περισσή κακεντρέχεια γράψατε; Η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Κάννες, Μπρόντγουεϊ: Δυο μαγικοί τόποι, όπου η Μελίνα έχει λάμψει. «Στέλλα», «Ilya Darling»… σας λένε τίποτα αυτά τα ονόματα, κ. Θεοδωρόπουλε;

Μιχάλης Κακογιάννης, Ζυλ Ντασσέν, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης και τόσοι άλλοι γιατί, άραγε, την επέλεξαν, συνεργάστηκαν και την αποθέωσαν; Και αν θέλετε, και τα ΔΗΠΕΘΕ ακόμα παρήγαγαν έργο, κ. Θεοδωρόπουλε. Για την πολιτιστική ερήμωση της επαρχίας τα ΔΗΠΕΘΕ ήταν (είναι) μια όαση. Θέλετε, δεν θέλετε, κ. Θεοδωρόπουλε, όσο και να μεμψιμοιρείτε δηλητηριωδώς εις βάρος της (δεν είναι η πρώτη φορά, συχνά το πράττετε με αφορμή τα Ελγίνεια), η Μελίνα ήταν μια σταρ, η μοναδική παγκόσμιου βεληνεκούς κινηματογραφική Ελληνίδα σταρ. Δεν θα ξεχάσω στο Παρίσι που ζούσα τη δεκαετία του ’80 να με ρωτούν ακόμα και απλοί ταξιτζήδες. Vous-êtes grec? Oh, Callas, Melina!

Δημητρης Σπ. Αϋφαντης, Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή