Αραγε οι μετανάστες ξέρουν πού έρχονται;

Αραγε οι μετανάστες ξέρουν πού έρχονται;

Κύριε διευθυντά

Κάθε μέρα η τηλεόραση μας δείχνει τις απαίσιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι προσφυγο-μετανάστες στη Μόρια και σε άλλα κέντρα συγκεντρώσεως. Ομως κανένας δημοσιογράφος δεν μας πληροφορεί υπό ποίες συνθήκες ζούσαν στην Τουρκία και αυτοί που έρχονται και γιατί έφυγαν, αφού η απαράδεκτη κατάσταση στους ελληνικούς χώρους συγκεντρώσεως προσφύγων πρέπει να είναι παγκοσμίως γνωστή μέσω της τηλεόρασης και του Διαδικτύου. Υποθέτω ότι δεν είναι δύσκολο να ερωτηθούν μερικοί νεοαφιχθέντες. Γιατί οι μουσουλμάνοι εγκαταλείπουν μια μουσουλμανική χώρα για να έρθουν σε μια χώρα με διαφορετικό θρήσκευμα, ήθη και έθιμα; Μήπως οι τουρκικές αρχές τούς εξωθούν σε μετανάστευση και πώς; Μήπως πράγματι δεν γνωρίζουν τι συνθήκες θα βρουν εδώ, οπότε γιατί το ελληνικό κράτος δεν προσπαθεί να ενημερώσει εγκαίρως επίδοξους πρόσφυγες μέσω ραδιοφώνου και Διαδικτύου για το ότι έχει φθάσει στα όριά του;

Παρακαλώ να προτρέψετε κάποιους ρεπόρτερ σας να ασχοληθούν με αυτές τις εύλογες απορίες και να μας διαφωτίσουν σχετικά αντί να μας λένε απλά πόσοι έρχονται κάθε μέρα και σε τι χάλια ζουν.

Γιάννης Κιουστελίδης, Συνταξιούχος πανεπιστημιακός δάσκαλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή