Ενας περίπατος πράσινης απογοήτευσης στην Αθήνα

Ενας περίπατος πράσινης απογοήτευσης στην Αθήνα

Κύριε διευθυντά

Επισκέφθηκα και περιηγήθηκα προσφάτως τον Εθνικό Κήπο και τον κήπο του Ζαππείου και λυπήθηκα βαθύτατα για την κατάντια στην οποία οι κήποι αυτοί έχουν περιέλθει.  Αναρωτήθηκα τι έργο κάνουν οι τόσοι υπάλληλοι που εργάζονται σ’ αυτούς τους κήπους και ποιος είναι ο ρόλος των διευθυντών τους.

Οι δρόμοι είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, οι αύλακες ροής του ύδατος είναι γεμάτοι με φύλλα κ.λπ. και η γενική εικόνα είναι απογοητευτική. Μια απλή επίσκεψη μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου στους κήπους πόλεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ως λ.χ. Ιταλίας, Αυστρίας, Γερμανίας ή Γαλλίας, αλλά και γειτονικών βαλκανικών χωρών, βεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο νέος δήμαρχος της πόλεώς μας πρέπει προφανώς να λάβει άμεσα μέτρα.

Θεωρώ, όμως, ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά επίσης και με τους άλλους κήπους, πάρκα ή άλση της πόλεως, τα οποία επίσης ευρίσκονται σε ίδια ή και χειρότερη (αν μπορεί να γίνει χειρότερη) κατάσταση.

Αναφέρομαι όχι μόνο στα δημοτικά πάρκα και άλση, αλλά και αυτά που ανήκουν σε άλλους φορείς, ως υποθέτω ότι είναι λ.χ. ο κήπος του Ωδείου Αθηνών. Και αυτός αποτελεί μια από τις ντροπές της πόλεώς μας.

Ευελπιστώ ότι ο λόγος αυτής της επιστολής δεν θα ηχήσει εις ώτα μη ακουόντων.

Θεοδωρος Β. Σιουφας, Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή