Να «συνδέονται» τα νοσοκομεία

Να «συνδέονται» τα νοσοκομεία

Κύριε διευθυντά

Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό. Ευτυχώς σήμερα με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις έχει βρεθεί μέγας αριθμός φαρμάκων για τη θεραπεία καθημερινών παθήσεων, όπως ουρολοιμώξεις και λοιμώξεις αναπνευστικού, μέχρι διάλυση θρόμβου σε εγκεφαλική και πνευμονική εμβολή και θεραπεία σπάνιων παθήσεων αλλά και διαφόρων παθήσεων με κακοήθεια, όπως λευχαιμία – καρκίνος κ.λπ.

Ο πρωθυπυργός και ο υπουργός Υγείας είπαν ότι πρώτα από όλα είναι ο άνθρωπος.

Φίλος συνταξιούχος φαρμακοποιός παθαίνει εμβολικό εγκεφαλικό επεισόδιο στην Αρτα πριν από 4 χρόνια.

Ο αξονικός του νοσοκομείου είναι χαλασμένος. Τον έστειλαν για αξονική σε ιδιωτικό εργαστήριο.  Το έμαθα, πήρα τηλέφωνο στα Γιάννενα, όπου γίνεται θρομβόλυση, αλλά δεν τον δέχτηκαν. Εμεινε με ημιπληγία για 4 χρόνια και πέθανε από λοίμωξη αναπνευστικού. Θα μπορούσε με τη θρομβόλυση να είναι υγιής.

Πού είναι το κράτος; Ποιος ενδιαφέρεται για τον ασθενή; Από χρόνια φωνάζω «κάντε σύνδεση των νοσοκομειών της Ηπείρου» – φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Προσπάθησα και αποτέλεσμα μηδέν.

Εχω κάνει, έπειτα από σκληρό πόλεμο, αιματολογική κλινική στα Γιάννενα και μονάδα μεσογειακής αναιμίας. Από δωρεά φέρνω στο νοσοκομείο 100.000 ευρώ τον χρόνο για τους αιματολογικούς ασθενείς. Δεν πήρα τίποτε. Ζήτησα να πηγαίνουν δωρεάν συμβούλους στα νοσοκομεία. Δεν δέχτηκαν. Γιατί άλλωστε; Το έλεγε και ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης: «Εχω διεθνή φήμη, ποιος ενδιαφέρεται;»

Ημουν διευθυντής της καλύτερης αιματολογικής κλινικής και μονάδας μεσογειακής αναιμίας, έφυγα, διαλύθηκαν τα πάντα. Ελεγαν οι ασθενείς «αν φύγει ο Μπουραντάς, θα μείνουν τα παιδιά του». Τα έδιωξαν. Ο ένας στο Imperial College στην Αγγλία και ο άλλος σε πανεπιστήμιο της Ισπανίας.

Οταν αρρωστήσουμε, σε ποιους γιατρούς θα πάμε;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κωνσταντινος Λ. Μπουραντας, Καθηγητής Ιατρικής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή