Οι σύμμαχοί μας και οι περικοκλάδες

Οι σύμμαχοί μας και οι περικοκλάδες

Κύριε διευθυντά

Στη συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής 9/2/2020, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον, ερωτάται εύστοχα από τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οικονομίδου, «έχετε κάνει έκκληση σε όλα τα μέρη να αποφύγουν όποια προκλητική ενέργεια. Σε ποια άλλα μέρη αναφέρεστε εκτός από την Τουρκία;».

Η ουσιαστικά άλλα αντ’ άλλων απάντηση και οι απλοϊκές υπεκφυγές του κ. Φάνον παραπέμπουν πιθανότατα στο γεγονός ότι είναι πληροφορημένος για τη χαμηλή βαθμολογία μας στην κατανόηση κειμένου. Αλλά –για να σοβαρευθούμε– το χειρότερο είναι ότι με τις φραστικές του «περικοκλάδες» επιβεβαιώνει τη δυσάρεστη πραγματικότητα των «ίσων αποστάσεων» που πάντοτε τηρεί η χώρα του έναντι ημών και των Τούρκων. Ας έχουν γνώση, λοιπόν, οι φύλακες και ας πάψουμε να ψάχνουμε να πιαστούμε από την όποια υποψία ευνοϊκού υπαινιγμού υπέρ ημών στις δηλώσεις των διαφόρων Αμερικανών αξιωματούχων.

Το παιχνίδι είναι πολύ πιο σύνθετο και καλά το πάει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση.

Μιχ. Λιωσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή