Τραπεζοκαθίσματα και ηχορρύπανση

Τραπεζοκαθίσματα και ηχορρύπανση

Κύριε διευθυντά

Η επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Ευσταθιάδη, στο φύλλο της 16ης Μαΐου, μας προκάλεσε για άλλη μια φορά θλίψη και βαθιά απογοήτευση, με την πληροφορία ότι όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Μπακογιάννη ψήφισαν την παράταση των καταστημάτων εστίασης «να παίζουν μουσική» στους πεζοδρόμους κατοικημένων περιοχών μέχρι τις 3 π.μ. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ντροπή και σ’ αυτούς και στον κ. Μπακογιάννη, που τον ψηφίσαμε όλοι με τα δυο μας χέρια, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες. Μεγάλο λάθος.

Λίγη ιστορία: Στην οδό Τσακάλωφ 14, στεκόταν το υπέροχο νεοκλασικό σπίτι του υπουργού Εθνικής Οικονομίας της κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου, Παναγή Βουρλούμη, που πολλοί Αθηναίοι το θυμούνται ακόμα. Εκεί μεγάλωσαν ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Κίμων Βουρλούμης, ο ζωγράφος Ανδρέας Βουρλούμης και η λαμπρή Ελληνίδα Ντόρα Βουρλούμη.

Εκεί μεγαλώσαμε και εμείς. Οταν, μετά τον θάνατο του παππού, τη γιαγιά την έπνιξαν οι φόροι, το σπίτι κατεδαφίστηκε και χτίστηκε η πολυκατοικία, όπου συνέχισαν να κατοικούν μέλη της οικογένειάς μας μέχρι σήμερα, με τη μάταιη ελπίδα πως η οδός Τσακάλωφ θα παρέμεινε ένας δρόμος αστικών κατοικιών. Τεράστιο λάθος.

Ο πεζόδρομος ανάμεσα στην πλατεία και στην οδό Ηρακλείτου έχει μετατραπεί σε μια κόλαση για τους κατοίκους, με τραπεζοκαθίσματα να κλείνουν κάθε πρόσβαση και μουσική (που βεβαίως δεν πρόκειται για μουσική, αλλά για βάρβαρο θόρυβο) μέχρι το πρωί.

Και τώρα που ελπίζαμε πως θα έμπαινε κάποια τάξη, ακούμε για την ετυμηγορία των δημοτικών συμβούλων του κ. Μπακογιάννη. Τι άλλο να πούμε;

Δαφνη Οικονομου, Ελευθερια Λεωνιδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή