Φωνή αγωνίας από τη Χίο

Κύριε διευθυντά

Η Αυστρία είναι μια μεσόγεια χώρα με πληθυσμό και έκταση περίπου όσo και η Ελλάδα. Με την εκλογή του συντηρητικού Κουρτς οι Αυστριακοί επιθυμούν να διαφυλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους, ένα βασικό κεκτημένο για το οποίο εργάστηκαν και αγωνίστηκαν αρκετές γενιές πριν από τη σημερινή.

Στην Ελλάδα, μετά τόσα χρόνια αποτυχημένης πολιτικής αντιμετώπισης, το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα έπρεπε να είχε αναδειχθεί στο σημαντικότερο ζήτημα στη χώρα μας. Η γειτονική Τουρκία μάς απειλεί καθημερινά. Τα νησιά μας αιμορραγούν από συνεχή τραύματα κακοδιαχείρισης, ευρωπαϊκής αδιαφορίας, οικονομικής και κοινωνικής ανεπάρκειας. Και όμως το θέμα αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν καθημερινότητα. Η Χίος υφίσταται καθημερινες «αφίξεις» Αφρικανών κυρίως προσφύγων, οι οποίοι πετούν με τις Τουρκικές Αερογραμμές από Μαρόκο και Τυνησία με εισιτήρια των 50 ευρώ – υποθέτω άλλη μια αντιευρωπαϊκή χειρονομία του σουλτάνου Ερντογάν.

Παραμένει η Ελλάδα, και ιδιαίτερα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το μοναδικό «μαλακό υπογάστριο» της Ευρώπης.

Η ζωή μας στη Χίο αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο. Η φωνή μας, αν μπορούσε να ακουστεί διεθνώς, είναι μια φωνή απελπισίας και φόβου για το μέλλον.

Μιχαλης Μοσχος – Χίος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή