ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Οι φόροι μας και οι ΔΕΚΟ (μας)

oi-foroi-mas-kai-oi-deko-mas-2223003

Κύριε διευθυντά
Για μία ακόμη φορά, ο πολιτικός μας κόσμος βρίσκεται σε διαμάχη για το αν πρέπει ή όχι να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ. Πρόκειται όμως για μια πολιτική διαμάχη στείρα, άγονη και ανούσια. Αφού από αυτή τη διαμάχη δεν προκύπτουν κάποιες καθαρές και συγκεκριμένες προτάσεις. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα με αυτές τις δημόσιες επιχειρήσεις;

Ολες τους έχουν πάψει προ πολλού να είναι κερδοφόρες και, αν συνεχίζουν να λειτουργούν, συνεχίζουν χάρη στις γενναίες χρηματοδοτήσεις που τους γίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας. Για να διατηρηθούν οι ΔΕΚΟ με τη σημερινή τους μορφή, με το σημερινό τους καθεστώς, θα πρέπει να ενταχθούν σε μια πολύπλευρη εξυγίανση.

Με την απαλλαγή τους πρώτα πρώτα από τη συνδικαλιστική κηδεμονία, από αυτόν τον εναγκαλισμό τους με τους συνδικαλιστές και στη συνέχεια να αναδιοργανωθούν με βάση τους γνωστούς λειτουργικούς κανόνες που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αν οι ΔΕΚΟ δεν πάψουν να είναι ένας παράδεισος για τις κομματικές μας νομενκλατούρες, η ιδιωτικοποίησή τους είναι μονόδρομος.

Τακης Σουβαλιωτης, Χαλανδρίτσα Πατρών