Είναι επιλεκτική η ευαισθησία Ε.Ε.;

Είναι επιλεκτική η ευαισθησία Ε.Ε.;

Κύριε διευθυντά

Προ ημερών, σύσσωμη η Ε.Ε., με πρωτοστατούσες τη Γερμανία και τη Γαλλία, συνέτρεξε τη διεθνή διαμαρτυρία της Αγγλίας για την (όχι απολύτως αποδεδειγμένη αλλά προφανή) δηλητηρίαση με χημική σκόνη Novichok του διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια.

Εάν η απόπειρα φόνου Αγγλων υπηκόων στην Αγγλία αποτελεί επαρκές casus belli για να υπερασπιστεί η Ε.Ε. το δικαίωμα ζωής και ελευθερίας των Ρωσοάγγλων Σκριπάλ, πόσο μάλλον casus belli θα πρέπει να αποτελέσει η σύλληψη και ομηρία  δύο αθώων Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι, ενώ εκτελούσαν το εντεταλμένο καθήκον τους, έπεσαν στην ενέδρα τουρκικής περιπόλου, γεγονός που συχνά συμβαίνει από τις πλευρές των δύο χωρών στα σημεία όπου η γραμμή των συνόρων καθίσταται δυσδιάκριτη.

Δυσδιάκριτη, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να υφίσταται –και  να ορίζει τα σύνορα Ε.Ε. και Τουρκίας– και ότι διαμαρτυρόμενη έντονα προς την Τουρκία η Ε.Ε. εξασκεί το φυσικό της δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της!

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και στον διεθνή Τύπο, για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μιχαλης Μοσχος, Seymour Place, London W1H

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή