Ο πρόεδρος ήταν έξοχος δισκοβόλος

Ο πρόεδρος ήταν έξοχος δισκοβόλος

Κύριε διευθυντά

Η συνέντευξη του προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Αντωνίου Κουνάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Κ» στις 10-4-18, φαίνεται πως είχε μεγάλη απήχηση στους αναγνώστες της «Καθημερινής» και σχολιάστηκε ευμενέστατα στις στήλες των επιστολογράφων σας. Αναφέρω μεταξύ των άλλων τους κ. Κώστα Παππά [18-5-18] και Παναγιώτη Γιαννουλέα [24-5-18], οι οποίοι επισημαίνουν τις θαρραλέες και βαρυσήμαντες επισημάνσεις και θέσεις του κ. Κουνάδη επί των διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας, όπως αυτών της Παιδείας, της γλώσσας, της άμυνας, της οικονομίας και άλλων, για την επίλυση των οποίων συνιστά συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, ενότητα και ομοψυχία των εντός και εκτός των ορίων της επικράτειας συνελλήνων.

Ως συνομήλικός του και συναθλητής στίβου, εκείνος στη δισκοβολία, εγώ στους δρόμους, έχω να καταθέσω από προσωπική εμπειρία τη μαχητικότητα και το απαράμιλλο πείσμα του νέου τότε πρωταθλητή στις ρίψεις, που ξεπερνούσε τον εαυτό του για να πετύχει το τέλειο. Και τα κατάφερε να διαπρέψει σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Εκείνα όμως που εντυπωσίαζαν, όσες φορές έτυχε να τον συναντήσω σε αγώνες, ήταν το ήθος, η απλότητα, η καταδεκτικότητα και η φιλική του διάθεση προς όσους τον προσέγγιζαν. Αυτό το ήθος, οι αρχές και η αγωνιστικότητά του για το τέλειο διαφαίνεται από τις θέσεις του στη συνέντευξη ότι διατηρήθηκεν μέχρι σήμερα. Ας ελπίσουμε οι ξεκάθαρες αντιλήψεις του να ηχήσουν σε ευήκοα ώτα κάποιων διαχειριστών της εξουσίας προς το καλό της ταλαιπωρημένης πατρίδος μας.

Δημητριος Δημηνας, Δικηγόρος, Κατερίνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή