Alba Executive MBA: τα ηγετικά στελέχη στη νέα εποχή

Alba Executive MBA: τα ηγετικά στελέχη στη νέα εποχή

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοσχεδιασμός, δημιουργικότητα και οργανωτική ετοιμότητα σε ρευστά περιβάλλοντα και συνθήκες που απαιτούν ταχύτητα και ευελιξία. Αυτό το στοίχημα καλούνται να κερδίσουν τα διευθυντικά στελέχη σήμερα, αναπτύσσοντας περαιτέρω τις δεξιότητές τους και επενδύοντας σταθερά στην εξέλιξή της γνώσης τους, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Οι αδιάκοπες αλλαγές που συντελούνται στη νέα πραγματικότητα επιβάλλουν αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης -άρα και ηγεσίας-, προς όφελος τόσο των ίδιων των ηγετικών στελεχών όσο και της κάθε επιχείρησης ξεχωριστά. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς, το Executive ΜΒΑ του Alba Graduate Business School ξεκινά την τέταρτη τάξη του τον Σεπτέμβριο του 2020 με ένα πρόγραμμα σπουδών πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πρωτοπόρο και μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το Alba Executive MBA απευθύνεται αποκλειστικά σε υψηλόβαθμα και διευθυντικά στελέχη από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με τουλάχιστον 10 χρόνια προϋπηρεσίας, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να αναπτύξουν και να ενισχύσουν το δίκτυο επαγγελματικών επαφών τους λόγω των αυστηρών κριτηρίων με τα οποία γίνεται η επιλογή τους. Με τους καθηγητές να προέρχονται από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού (P. Capelli (Wharton), M. Jacobides (LBS), D. Dubois (INSEAD), S. Cantale (IMD), κ.ά.) και το περιεχόμενο του προγράμματος να ξεδιπλώνεται σε πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες (Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος, Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης, Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων, Ανάπτυξη Οργανωσιακών Ικανοτήτων και Ανανέωση της Επιχείρησης), πάντα υπό το πρίσμα της Στρατηγικής και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, το Alba Executive MBA εξελίσσεται, πιάνοντας τον σφυγμό και τις απαιτήσεις των καιρών. Παρέχοντας χρονική ευελιξία στους συμμετέχοντες, τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο σαββατοκύριακα το μήνα, με γλώσσα διδασκαλίας τα Αγγλικά και συνολική διάρκεια τους 20 μήνες.

Δεν πρόκειται ασφαλώς για ένα ακόμη μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών διοίκησης επιχειρήσεων. Ο όρος Executive MBA είναι σε γενικές γραμμές αρκετά παρεξηγημένος, καθώς έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται σε πολύ νεότερα ηλικιακά και από πλευράς εμπειρίας στελέχη. Το Alba Executive MBA έθεσε εξαρχής στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την ανάδειξη του ηθικού ηγέτη, ο οποίος έχει κατακτήσει έναν ανοιχτό τρόπο σκέψης, έξω από τα καθιερωμένα. Είναι επίσης το πρόγραμμα σπουδών που, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, εμπλουτίστηκε με μαθήματα που καλλιεργούν τον καινοτόμο τρόπο σκέψης στην επιχείρηση αλλά και με μαθήματα διαχείρισης αλλαγής.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Δημητριάδης, CEO Resoul Hellas SA: «Το EMBA ήταν ένα ταξίδι γνώσεων και εμπειριών που με βοήθησε να ενημερωθώ ουσιαστικά και να διερευνήσω νέους τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη τόσο προσωπική όσο για την εταιρεία μου! Το απόλαυσα, αν και δεν είναι εύκολο, και το προτείνω σε οποιονδήποτε θέλει να επεκτείνει τους ορίζοντές του!».

Alba Executive MBA: τα ηγετικά στελέχη στη νέα εποχή-1

Στη μετά COVID-19 εποχή, ο ρόλος του γίνεται ακόμη πιο καίριος καθώς αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διδάξει στα έμπειρα διευθυντικά στελέχη την ικανότητα του αυτοσχεδιασμού και την ετοιμότητα να ανταποκριθούν στις διαρκείς προκλήσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν και να τολμήσουν στις νέες συνθήκες. Συνδυάζοντας μαθήματα που εντάσσονται στο γενικό τίτλο “Cultured Leader“ και αντλούν στοιχεία από τις τέχνες με πιο τεχνικά μαθήματα που οφείλει να έχει ένα MBA -όπως Economics, Finance, Marketing- αλλά και με μαθήματα από τη σφαίρα της Ηθικής, της Φιλοσοφίας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, με κορωνίδα το μάθημα Blue Ocean Strategy, ανοίγει το δρόμο για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στη γνώση.

Με τα λόγια της Δήμητρας Καλαντώνη, Υπεύθυνης Εμπορικής Λειτουργίας, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Πρόεδρος-Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εξέλιξη Ζωής

«Μια μοναδική ευκαιρία να επανεκκινήσετε, να επαναδημιουργήσετε και να φανταστείτε ξανά το μέλλον σας, να θέσετε νέους στόχους και να καλωσορίσετε τον νέο outofthebox τρόπο σκέψης σαςο καλύτερος τρόπος να συμβάλετε στην αυτοβελτίωσή σας, να μεταμορφώσετε το επαγγελματικό σας μέλλον και να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!»

Δείτε περισσότερες προσωπικές ιστορίες αποφοίτων:

Περισσότερες πληροφορίες για το executive mba εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή