Πανελλήνιες 2020: Μια δύσκολη χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για τα Αρσάκεια

Πανελλήνιες 2020: Μια δύσκολη χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για τα Αρσάκεια

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχολική χρονιά 2019-20 αποτέλεσε αναμφίβολα μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη εμπειρία για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι υποψήφιοι των Αρσακείων ωστόσο αντεπεξήλθαν επιτυχώς τόσο στις αντίξοες συνθήκες που παρουσιάστηκαν εκτάκτως, λόγω της πανδημίας, της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης, όσο και στο νέο σύστημα που εγκαινιάστηκε φέτος, με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας και, συνεπώς, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας.

Σημαντική υπήρξε επίσης φέτος η αλλαγή στον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας, αφού υπήρξε για πρώτη φορά συνεξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας με τη Λογοτεχνία. Η συνεξέταση απαιτούσε από τους υποψηφίους περισσότερες γνώσεις, αυξημένη ωριμότητα, ευαισθησία και ευρύτητα σκέψης.

Τα «άριστα» των Αρσακείων στη Νεοελληνική Γλώσσα-Λογοτεχνία, με ποσοστό 3,08%, ήταν 7,9 φορές περισσότερα από τα πανελλήνια ποσοστά (0,39%), ενώ το 20% των μαθητών των Αρσακείων βαθμολογήθηκε με 16 και άνω!

Στα Μαθηματικά και στη Φυσική της Πολυτεχνικής κατεύθυνσης ένας στους τρεις μαθητές αρίστευσε με βαθμό άνω του 18!

Στις Ανθρωπιστικές σπουδές, όπου η πτώση των βάσεων υπήρξε μεγάλη, στην Ιστορία και την Κοινωνιολογία, που ήταν νέο μάθημα, το 50% των Αρσακειέων αρίστευσε με βαθμό 18 και άνω.

Στις επιστήμες Υγείας, όπου η δυσκολία των θεμάτων στη Χημεία και τη Βιολογία συμπαρέσυραν σε ιστορική πτώση τις βάσεις εισαγωγής στα αντίστοιχα ΑΕΙ, το 20% των μαθητών των Αρσακείων αρίστευσε!

Στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου σημειώθηκε άνοδος των βάσεων, σε ποσοστό έως και 20%, το 50% των μαθητών των Αρσακείων βαθμολογήθηκε με 16 και άνω στην Πληροφορική, ενώ το 50% αρίστευσε στις ΑΟΘ.

Αντίστοιχα ανοδική πορεία είχαν οι βάσεις στην Αρχιτεκτονική –όπου 3 μαθητές των Αρσακείων κατέλαβαν την 2η, 3η και 7η θέση στο ΕΜΠ!– και στην Ψυχολογία, όπου μαθητής μας κατέλαβε τη 2η θέση στο ΕΚΠΑ.

Οι επιδόσεις των μαθητών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων παραμένουν σε υψηλό επίπεδο με τις βαθμολογίες των πρώτων να φτάνουν τα 19.350 μόρια στις Πολυτεχνικές σχολές και τα 19.300 μόρια στις Ανθρωπιστικές σπουδές.

Συγκρίνοντας με τα αντίστοιχα πανελλήνια ποσοστά η διαφορά είναι συντριπτική: Τα άριστα των Αρσακείων, με ποσοστό 14,45%, είναι 5 φορές περισσότερα από το πανελλήνιο ποσοστό (2,93%), ενώ 3 φορές περισσότερα, με ποσοστό 24,35%, είναι τα μόρια πάνω από 17.000, αφού το πανελλήνιο ποσοστό φθάνει μόλις στο 8,93%.

Στα infographics παρουσιάζονται εποπτικά τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες των Αρσακείων.

Πανελλήνιες 2020: Μια δύσκολη χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για τα Αρσάκεια-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή