«Με τη Φωνή των Παιδιών!»

Για την υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS μέσα από ένα βίντεο κοινωνικής και πολιτισμικής αξίας, από την INTERAMERICAN.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλήν Εσπέραν…»! Τα Κάλαντα στον τόπο μας, με καταγωγή του εθίμου από τα «χελιδονίσματα» της εαρινής πρωτοχρονιάς των αρχαίων Ελλήνων και αργότερα από τις Καλένδες των ρωμαϊκών χρόνων και το Βυζάντιο, φέρουν την εξαγγελία, τους χαιρετισμούς, τα εγκώμια, τις ευχές.

Η INTERAMERICAN φέτος υποδέχεται τις Γιορτές για όλα τα παιδιά με μία ιδιαίτερης αξίας πρωτοβουλία και έναν ξεχωριστό τρόπο. Πάνω στην ιδέα που έδωσε και επιμελήθηκε ως αφήγημα ο τομέας Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου, με την ευγενική, δημιουργική σύμπραξη και προσφορά της ξεχωριστής ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα για τον καλό σκοπό, οργανώθηκε μία πρωτότυπη ενέργεια για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Πρόκειται για ένα βίντεο που, ήδη, είναι επισκέψιμο στο YouTube και έχει διάρκεια 23΄, με θέμα τα παραδοσιακά Κάλαντα του τόπου μας. Το βίντεο-αφήγημα, βασισμένο σε πρόζες που εναλλάσσονται με Κάλαντα, πέρα από την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS έχει δύο ακόμη πτυχές στον σκοπό:

·         τη χορηγική υποστήριξη της μουσικής παιδείας που καλλιεργεί ο Σπύρος Λάμπρου με την εξαιρετική Παιδική Χορωδία του,
·         τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και πλούσιας λαογραφικής παράδοσης της Ελλάδος.

«Με τη Φωνή των Παιδιών», λοιπόν, η Φωτεινή Δάρρα και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου μας ταξιδεύουν σε όλη τη χριστουγεννιάτικη Ελλάδα. Τα παιδιά της Χορωδίας ψάλλουν τα Κάλαντα, παραδοσιακά στην αρχή αλλά και όπως τα λένε στην Πελοπόννησο, τη Ζάκυνθο, την Αμοργό, την Τήνο και την Κρήτη. 

«Το βίντεο αυτό έγινε για να μείνει ως συλλεκτικό, ώστε να το ξανακούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Στις φετινές Γιορτές, προβάλλουμε το λαμπρό φως της ελληνικής παράδοσης στα πρόσωπα των παιδιών για ένα πιο φωτεινό μέλλον και βρισκόμαστε κοντά τους με την καρδιά, τον νου και τις πράξεις. Eπίσης, βρισκόμαστε κοντά σε κάθε πολίτη με ευχές για υγεία, φιλαλληλία και καλά συναισθήματα, που μας θωρακίζουν απέναντι στις δυσκολίες αυτής της περιόδου» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος. Ο Διευθυντής του τομέα Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου INTERAMERICAN έγραψε και τα κείμενα μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια, που πρόσθεσε στη συνεισφορά της την ιδιαίτερη αφήγηση.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, στη σύντομη συνέντευξή του μιλάει για το έργο που γίνεται στα Χωριά και για την πολυετή υποστήριξη της INTERAMERICAN και της Anytime στον οργανισμό, που παρέχεται με πολλούς τρόπους «απλώνοντας τις φτερούγες υποστήριξης μαζί με άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις για την προστασία και φροντίδα των παιδιών», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. 

«Τα Παιδικά Χωριά SOS αγκαλιάζουν και μεγαλώνουν με στοργή και φροντίδα παιδιά, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Παιδιά ίδια με τα παιδιά της Χορωδίας Λάμπρου και με όλα τα παιδιά του κόσμου, με τα ίδια όνειρα και το ίδιο δικαίωμα στην καλύτερη ζωή, στη χαρά, στη μόρφωση και την προκοπή» λέει η Φωτεινή Δάρρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή