Για gaming Desktop ο προορισμός είναι Πλαίσιο

Για gaming Desktop ο προορισμός είναι Πλαίσιο

5' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγορά ενός gaming desktop αποτελεί… ιεροτελεστία. Κάποιοι προτιμούν να διαλέγουν ένα-ένα τα εξαρτήματα που θα απαρτίσουν τον υπολογιστή στον οποίο θα περάσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού για τα επόμενα χρόνια, ενώ κάποιοι προτιμούν μια έτοιμη λύση για να μπουν όσο ταχύτερα γίνεται στο παιχνίδι και να μην ασχοληθούν με τη συναρμολόγηση.

Πέρα από την τεράστια γκάμα εξαρτημάτων που μπορείς να βρεις εδώ, υπάρχει εξίσου μεγάλη ποικιλία σε έτοιμα συστήματα για να γίνει ευκολότερη η επιλογή του επόμενου gaming desktop σου. Από budget επιλογές για τα απλούστερα αλλά δημοφιλή παιχνίδια έως «κτήνη» αφάνταστης δύναμης και οτιδήποτε στο ενδιάμεσο, σίγουρα θα βρεις το gaming desktop που καλύπτει τις δικές σου gaming ανάγκες. Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις ανά κατηγορία.

Για casual gaming & εφαρμογές γραφείου

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κάποιος να εργάζεται από τον ίδιο υπολογιστή όπου παίζει και παιχνίδια – ειδικά με την τηλεργασία, το φαινόμενο είναι συχνότερο από ποτέ. Επομένως, για τον gamer που παίζει Fortnite, DOTA 2, League of Legends ή Counter-Strike: Global Offensive -μερικά από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως- όταν ολοκληρώσει τη δουλειά, ένα desktop σαν το Turbo-X Erebus E135 αποτελεί άριστη επιλογή.

Για gaming Desktop ο προορισμός είναι Πλαίσιο-1

Εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 3 3200G, κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 550 4GB και 8GB DDR4 RAM, προσφέρει παραπάνω από αρκετή δύναμη για να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια δίχως να ανησυχείς για τις επιδόσεις τους – μάλιστα, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, αποδίδουν υψηλά frames per second σε ανάλυση 1080p. Ο αποθηκευτικός του χώρος θα φιλοξενήσει με χαρά πληθώρα παιχνιδιών και αρχείων, καθώς ο υπολογιστής φέρει HDD χωρητικότητας 1TB και έναν ταχύτατο SSD 240GB για να εγγυηθεί γρήγορη απόκριση σε οτιδήποτε από τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή έως την απόδοση παιχνιδιών και προγραμμάτων που έχεις εγκαταστήσει σε αυτόν.

Βεβαίως, όλα τα παραπάνω κάνουν το desktop όχι απλώς εξαιρετική επιλογή για gaming, αλλά υπέρ-αρκετό για προγράμματα γραφείου, οπότε σε έναν υπολογιστή μπορείς να συνδυάσεις εργασία και διασκέδαση. Γλιτώνεις χώρο, χρήματα και άνεση.

Για τον gamer που εκτιμά την ποικιλία

Τα games προσφέρουν τεράστια ποικιλία εμπειριών, πρακτικά καλύπτοντας οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους. Από ποδόσφαιρο και μηχανοκίνητο αθλητισμό έως διαγαλαξιακές μάχες και φανταστικούς κόσμους. Για τον gamer που του αρέσει να ανακαλύπτει διαρκώς εμπειρίες ή να έχει ένα… τραπέζι γεμάτο γεύσεις αντί για ένα πιάτο, είναι απαραίτητο ένα desktop που προσφέρει δύναμη και ευελιξία για να τον αφήσει ικανοποιημένο.

Εκεί εμφανίζεται το Turbo-X Erebus E500 για να καλύψει όποια ανάγκη προκύψει, ένα μηχάνημα με επεξεργαστή Intel Core i5-10400, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1660 6GB και 8GB DDR4 RAM. Ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής σε συνδυασμό με την πάντοτε αξιόλογη GTX 1660, προσφέρουν αξιέπαινες επιδόσεις σε πληθώρα παιχνιδιών, από το αχανές Assassin’s Creed Odyssey έως το μαγευτικό Forza Horizon 4 και ακόμη περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο με ποιοτικότερα γραφικά σε πιο απλά παιχνίδια. Φυσικά, επειδή πιο λεπτομερή παιχνίδια συνεπάγεται μεγαλύτερες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο, υπάρχει άπλετος χώρος για τα games σου χάρη στους δύο δίσκους -1TB HDD και 240GB SSD- που βρίσκονται εντός του κουτιού.

Για gaming Desktop ο προορισμός είναι Πλαίσιο-2

Και τι κουτί! Με τρεις ανεμιστήρες στην εμπρόσθια όψη του, «ντυμένους» με RGB LED, θα δείχνει εντυπωσιακό σε χαμηλό φωτισμό ενώ σίγουρα θα ταιριάξουν με τα περιφερειακά που ενδεχομένως ήδη υπάρχουν στην κατοχή σου και φέρουν παρόμοιο, πολύχρωμο φωτισμό. Οι ανεμιστήρες δεν βρίσκονται εκεί μόνο για να το κάνουν να δείχνει όμορφο όμως, καθώς προσφέρουν επαρκή ψύξη σε συνδυασμό με καλή ροή αέρα, δύο πολύ κρίσιμα σημεία για την καλή λειτουργία ενός desktop σε βάθος χρόνου. Το επάνω φίλτρο αέρα, μάλιστα, είναι μαγνητικό και αφαιρείται εύκολα για καθαρισμό του ώστε πάντοτε να υπάρχει σωστή ροή αέρα.

Γνωρίζοντας πως το κουτί μπορεί να χωρέσει επιπλέον ψύκτρες, δίσκους 2.5” και 3.5” ενώ διαθέτει ενσωματωμένες τις πιο δημοφιλείς θύρες όπως USB και 3.5mm για ακουστικά, είναι ένα σύστημα που θα σε συνοδεύει για χρόνια προτού χρειαστεί κάποιο «φρεσκάρισμα» σε οποιοδήποτε σημείο του.

Gaming χωρίς περιορισμούς

Το PC gaming έχει ζήσει τεράστιες δόξες με παιχνίδια-ορόσημο στον τομέα των γραφικών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Crysis, το Control ή -πιο πρόσφατα- το Cyberpunk 2077; Παιχνίδια που είχαν δύο πράγματα κοινά μεταξύ τους: ξεκινούσαν με το γράμμα “C” και αποτελούσαν δείκτη για το πόσο καλά αποδίδει το PC του παίκτη. Η λίστα τίτλων δεν τελειώνει, από το Metro Exodus έως το The Witcher III: Wild Hunt κι από το Hitman 2 έως το Shadow of the Tomb Raider, ο καθένας έχει το δικό του παιχνίδι που σταθερά δοκιμάζει σε κάθε νέο υπολογιστή για να δει τις διαφορές. Για τους gamers αυτούς, δεν πρέπει και δεν γίνεται να υπάρχουν όρια.

Στο κάλεσμά τους θα ανταποκριθεί το Turbo-X Nemesis N170, ένα πανίσχυρο gaming desktop με Intel Core i7-10700K, κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 6800 16GB και μνήμη RAM 16GB DDR4 χρονισμένη στα 2666MHz. Η μητρική του πλακέτα υποστηρίζει overclocking και πλειάδα επιλογών και ρυθμίσεων για εκείνον που θέλει πραγματικά να «ξεζουμίσει» το σύστημά του μέχρι και τελευταίας σταγόνας, ενώ το εντυπωσιακό full tower που στεγάζει τα παραπάνω προσφέρει άπλετο χώρο για επέκταση και προσθήκη εξαρτημάτων.

Το βασικό ζεύγος εξαρτημάτων, που απαρτίζεται από έναν εκ των ισχυρότερων επεξεργαστών της αγοράς και αντίστοιχα μια από τις καλύτερες κάρτες γραφικών, μπορεί να κάνει θαύματα. Αρχικά, το gaming σε ανάλυση 4K είναι όχι απλώς μια πραγματικότητα χάρη σε αυτά, αλλά κάτι ιδιαίτερα εύκολο μάλιστα, καθώς δίχως να… ζοριστούν ιδιαίτερα προσφέρουν επιδόσεις που θα αφήσουν οποιονδήποτε με… το στόμα ανοιχτό. Αν, πάλι, προτιμήσει κάποιος ανάλυση 1440p για να κερδίσει σταθερότητα σε πολύ υψηλά καρέ -144fps, που είναι το πιο σύνηθες- τότε τα πράγματα είναι ακόμη ευκολότερα και ο στόχος θα επιτευχθεί χωρίς να «ιδρώσουν» οι CPU και GPU.

Για gaming Desktop ο προορισμός είναι Πλαίσιο-3

Και πώς να ιδρώσουν, μάλιστα, όταν μέσα στο κουτί βρίσκεται ένα… air condition; Το Turbo-X Nemesis ψύχεται από το Corsair Hydro H45, το σύστημα υδρόψυξης της πασίγνωστης εταιρείας, που θα εξασφαλίσει με τον πλέον εξελιγμένο τρόπο την σωστή θερμοκρασία του επεξεργαστή ακόμη και υπό μεγάλο φόρτο.

Η κάρτα γραφικών της AMD, που αποτελεί τον… πολύτιμο λίθο που κοσμεί την «κορώνα» της εταιρείας, δεν προσφέρει απλώς περισσότερα καρέ και μεγαλύτερη ανάλυση. Υποστηρίζει το πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού ray tracing, μέσω του οποίου (σε υποστηριζόμενα παιχνίδια) κάθε πηγή φωτός παράγει ακτίνες που αντανακλούν ρεαλιστικά σε κάθε επιφάνεια – σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα; Ακόμη και η πιο απλή σκηνή μπορεί να μετατραπεί σε υπερθέαμα, με το τρεμόπαιγμα της φλόγας του πυρσού να κάνει το φως να χορεύει πάνω στις γυαλιστερές από την υγρασία επιφάνειες μιας σπηλιάς, δίνοντας ολοκαίνουρια όψη σε μια σκηνή που κάθε gamer έχει δει άπειρες φορές.

Ολοκληρώνοντας το πακέτο, μια μονάδα αποθήκευσης NVMe M.2 PCIe SSD χωρητικότητας 500GB θα απογειώσει την ταχύτητα του συστήματος ενώ για εφαρμογές ή παιχνίδια που δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν σε αυτή, υπάρχει ένας HDD χωρητικότητας 2TB που πιθανότατα χωράει… ολόκληρη τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών κάποιου φανατικού gamer ή έστω ένα τεράστιο κομμάτι της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή