20 χρόνια PotPan

Η ελληνική εταιρεία έτοιμων γευμάτων συνεχίζει τη δυναμική της πορεία.

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H PotPan ιδρύθηκε το 2001 και έως σήμερα αποτελεί την κορυφαία επιλογή για έτοιμα γεύματα υψηλής ποιότητας. H συνταγή της επιτυχίας της βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, το μεράκι και τη φροντίδα του σπιτικού φαγητού και την τεχνογνωσία της εταιρίας να βιομηχανοποιήσει την παραγωγή τους πετυχαίνοντας χαμηλότερα κόστη. Η ομάδα της επιλέγει προϊόντα τοπικών παραγωγών και χρησιμοποιεί αποκλειστικά φρέσκα και αγνά υλικά. Σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ εξασφαλίζει την άριστη γεύση και ποιότητα για τις οποίες διακρίνεται.

Η εταιρεία διατηρεί τη θέση της και τη συνεχή ανάπτυξή της χάρη στις στέρεες βάσεις που έχει θέσει στους εξής τομείς:

Έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων

Η PotPan ανταποκρίθηκε στις δύσκολες συνθήκες και στις νέες καταναλωτικές συνήθειες που έφερε η πανδημία μέσω της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και της δημιουργίας μενού. Σε συνεργασία με αλυσίδες εστίασης, ανέπτυξε προϊόντα convenience όπως σνακ, πρωινά και επιδόρπια για επιχειρήσεις καφέ ή casual dining. Επιπλέον, η εξειδικευμένη ομάδα R & D της συνεργαζόμενη με γνωστές εταιρίες τροφίμων ανέπτυξε έτοιμα προϊόντα σε σάλτσες, γεμίσεις σφολιατοειδών κλπ. για δική τους αλλά και για ευρύτερη χρήση.

Κοινωνικό έργο

Δίνοντας έμφαση στην εταιρική ευθύνη, η PotPan προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την συνεργασία της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Home Project, ο οποίος προσφέρει περίθαλψη σε ασυνόδευτα προσφυγοπούλα, παρέχοντας γεύματα σε δύο δομές, δύο φορές την εβδομάδα καθόλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, συνεχίζει και την συνεργασία της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Μπορούμε προσφέροντας σίτιση σε δομές που το έχουν ανάγκη. Για αυτό και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) – International Organization for Migration (IOM) με έδρα την Λοζάνη, επέλεξε την PotPan να αναλάβει τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις δομές που διαχειρίζεται στην  κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και στην περιφέρεια Αττικής.

Για την παραγωγή και διάθεση νέων προϊόντων διαθέτει ένα διαρκές πρόγραμμα επενδύσεων σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και κατάλληλες υποδομές. Παράλληλα, με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ολοκληρώνει επενδύσεις σε νέες μηχανές για eco-friendly συσκευασίες για τα γεύματά της. Μέσω του προγράμματος Ερευνώ και Καινοτομώ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υλοποιεί πρόγραμμα παραγωγής γευμάτων με την υποστήριξη blockchain, μια μέθοδο που επιτρέπει ιχνηλασιμότητα στις πρώτες ύλες του τελικού προϊόντος από το αρχικό στάδιο παραγωγής. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε μόνιμη διερεύνηση νέων συνεργασιών με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται στον κλάδο της εστίασης και των τροφίμων.

Για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με επτά νέες τουριστικές μονάδες αναλαμβάνοντας την υποστήριξη της κουζίνας τους μέσω παροχής έτοιμων γευμάτων και προσωπικού. Επίσης, συνεχίζει να διατηρεί την ηγετική της θέση στα έτοιμα γεύματα στα σουπερμάρκετ, μια ταχείας ανάπτυξης αγορά, ενώ ανταποκρινόμενη στην τάση της εποχής επεκτείνεται και στο e-commerce με το δικό της brand Gourmet Cuisine, παρέχοντας έτοιμα γεύματα μέσω του gourmetcuisne.gr. Η επένδυσή της στην νέα μονάδα στο Περιστέρι με εξειδίκευση στην παραγωγή σνακ και σάντουιτς μετρά ήδη έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, εξυπηρετώντας με τα προϊόντα της μια μεγάλη γκάμα ιδιωτικών πελατών. Συνολικά, η PotPan προσφέρει ετησίως περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες μαγειρεμένου φαγητού, με συνεχόμενη αύξηση παραγωγής.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες του 2020, η εταιρεία κατάφερε να πετύχει και να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 35% που έχει πετύχει τα τελευταία 5 έτη, χάρη στις συνεχείς επενδύσεις σε σύγχρονες υποδομές και στελεχιακό δυναμικό. Ενδεικτικά, τον τελευταίο χρόνο η PotPan δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, με το εργατικό δυναμικό της να ανέρχεται πλέον στα 280 άτομα. Με τις νέες συνεργασίες της έπιασε τα 26 εκ. κύκλο εργασιών, γεγονός που την καθιστά μια από τις κορυφαίες στον κλάδο της.

Φέτος, η PotPan γιορτάζει 20 χρόνια στον χώρο του contract catering και της παρασκευής έτοιμων γευμάτων και συνεχίζει τη διαδρομή της με επιχειρηματικό ήθος, ποιότητα στα προϊόντα και αξιοπιστία στις υπηρεσίες της.

Μια αυτοδημιούργητη εταιρεία, κατάφερε αυτά τα χρόνια να αναδειχθεί σε ηγέτη της αγοράς αφουγκραζόμενη τις τάσεις και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα, και συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κοιτώντας στο μέλλον, η PotPan στοχεύει στη διατήρηση των ισχυρών ρυθμών οργανικής ανάπτυξης που έχει πετύχει μέχρι σήμερα, αφού έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την υποστήριξη εταιρικών μετασχηματισμών και την ανάπτυξη νέων  προϊόντων στον κλάδο των τροφίμων χάρη στην διοικητικά, εμπορικά και παραγωγικά έμπειρη ομάδα της. Το έτος 2021 προβλέπεται αρκετά απαιτητικό, με μεγάλες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Η εταιρία ήδη σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της αξιοποιώντας νέες και παλιές συνεργασίες, δημιουργώντας συνέργειες, και αναπτύσσοντας νέους άξονες στρατηγικού σχεδιασμού με στόχο να διατηρήσει τα ηνία της ηγεσίας στον κλάδο των τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή