Ηγεσία και ψηφιακός μετασχηματισμός

Ηγεσία και ψηφιακός μετασχηματισμός

«Digital Leadership Is Not Just Digital» από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρόλος της ηγεσίας στην επιτυχή υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης με τίτλο «Digital Leadership Is Not Just Digital» που διοργανώνει το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ACG 150 την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στις 17:00. Πρέπει οι κανόνες της ηγεσίας να ξαναγραφούν από την αρχή για την ψηφιακή εποχή; Πώς μπορούν οι ηγέτες των επιχειρήσεων να διοικήσουν υποδειγματικά στο ψηφιακό περιβάλλον;

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του ACG Institute for Hellenic Growth & Prosperity και του Office of Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας. Το πάνελ των ομιλητών περιλαμβάνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχαήλ Τσαμάζ, και τη Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mondelēz για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κατερίνα Βλάχου.

Ενόψει της 150ης επετείου του το 2025, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσίασε το ACG 150, ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στον θετικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και στην εδραίωση, την υποστήριξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος στην έρευνα, τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων και την προώθηση της καινοτομίας.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το σχέδιο ACG 150 δημιούργησε το πρώτο Ινστιτούτο για την Ελληνική Ανάπτυξη και Ευημερία (Institute for Hellenic Growth and Prosperity – IHGP) στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει το Center of Excellence in Food, Tourism & Leisure, το Center of Excellence in Logistics, Shipping & Transportation και το Research, Technology & Innovation Network (RTIN), ενώ έρχεται να το συμπληρώσει το νέο Institute of Hellenic Culture and the Liberal Arts (IHCLA).

Ως κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα με τρία εκπαιδευτικά τμήματα, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα πραγματοποιεί εστιασμένη έρευνα και συναφή projects, ενώ θα δημιουργήσει νέα ακαδημαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα προσαρμόζονται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ACG 150, ο ακαδημαϊκός χώρος αλλά και ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συναντιούνται για να πυροδοτήσουν την καινοτομία και να προωθήσουν την ανάπτυξη, δίνοντας τη δυνατότητα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος να συνεχίσει να καλλιεργεί τις αναγκαίες ικανότητες και δεξιότητες για τους σπουδαστές του, τους ηγέτες του αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή