Ionian Aegean: Μια πρόκληση 5 ημερών

Ionian Aegean: Μια πρόκληση 5 ημερών

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόσταση 345 χιλιομέτρων, ενώνοντας μεταφορικά το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος, θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τρέχοντας οι αθλητές Δημήτρης Κασίμης και Τόλης Βυζαρέλης. To Ionian Aegean, όπως ονομάζεται η πρόκληση στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν, θα ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα, στις 25 Μαΐου και θα κορυφωθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας, σε πέντε στάδια (ημέρες).

Με κίνητρο την περιπέτεια, που περιλαμβάνει το πέρασμα μέσα από χωριά και τη διανυκτέρευση σε αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις, οι δύο άνδρες επέλεξαν τη συγκεκριμένη διαδρομή, αναζητώντας έναν «μεγάλο στόχο», που θα τους βοηθούσε στην προετοιμασία τους, παρά την πανδημία και τη ματαίωση όλων σχεδόν των αγώνων τρεξίματος.

Να σημειωθεί ότι οι δύο αθλητές θα τρέχουν αυτόνομοι, κουβαλώντας ό,τι θεωρούν απαραίτητο για την ολοκλήρωση του κάθε σταδίου (ετάπ).

Ο γνωστός φωτογράφος της Canon, Μπάμπης Γκιριτζιώτης, μαζί με την ομάδα του θα καλύψουν την επιχείρηση, δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό, ενώ παράλληλα θα κρατούν υποστηρικτικό ρόλο. 

Ionian Aegean: Μια πρόκληση 5 ημερών-1
Φωτ. Δελτίο Τύπου

Τα πέντε στάδια της διαδρομής

1. Ηγουμενίτσα – Ελεούσα Ιωαννίνων

Απόσταση 80 χλμ, θετική υψομετρική 1.650 μέτρα. Η διαδρομή κινείται σε επαρχιακούς δρόμους , περνώντας από χωριά του νομού Θεσπρωτίας και αφού συναντήσει τον ποταμό Καλαμά, καταλήγει στην κωμόπολη Ελεούσα δίπλα στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα κάνουν την πρώτη διανυκτέρευση.

2. Ελεούσα – Μέτσοβο

Απόσταση 60χλμ, θετική υψομετρική 1.500 μέτρα. Η διαδρομή αφού περάσει το Πέραμα Ιωαννίνων, συναντά την παλαιά εθνική Τρικάλων-Ιωαννίνων και καταλήγει στο Μέτσοβο, όπου θα είναι η δεύτερη διανυκτέρευσή τους.

3. Μέτσοβο- Μετέωρα

Απόσταση 80χλμ, θετική υψομετρική 850 μέτρα. Η διαδρομή συνεχίζει το ανέβασμα της προηγούμενης ημέρας μέχρι τον αυχένα Κατάρας φτάνοντας στα 1800 μέτρα περίπου. Στη συνέχεια αρχίζει το κατέβασμα μέσω επαρχιακών δρόμων. Αφού περάσει από τα χωριά Μαλακάσι, Αμπελοχώρι και  Καλομοίρα, καταλήγει στα Μετέωρα, όπου θα μείνουν την τρίτη νύχτα. 

4. Μετέωρα – Πλατανόδασος Ολύμπου 

Απόσταση 82χλμ, 1.100 υψομετρική. Η διαδρομή αφήνει τα Μετέωρα και την πόλη της Καλαμπάκας. Μέσω της επαρχιακής οδού Θεόπετρας /Μαυρελίου  ανηφορίζει για την λίμνη Λογγά σε υψόμετρο 1100 μέτρα. Στη συνέχεια κατηφορίζει μέσα από έναν δασικό δρόμο και καταλήγει στο Πλατάνοδασος Ολύμπου, το οποίο βρίσκεται  στο οροπέδιο Σπαρμού-Ολυμπιάδος-Φλάμπουρου και θα αποτελέσει τον τόπο της τέταρτης διανυκτέρευσης. 

5. Πλατανόδασος Ολύμπου – Πλαταμώνας 

Απόσταση 50χλμ ,1.250 υψομετρική. Η διαδρομή αφήνει το Πλατανόδασος Ολύμπου και αρχίζει η ανάβαση προς τον νότιο Όλυμπο. Αφού περάσει τα χωριά Καρυά και Καλλιπεύκη ξεκινά η κατάβαση προς την παραλία του Πλαταμώνα δίπλα στο κάστρο, όπου θα γίνει ο τερματισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή