ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Οι θεώμενοι» του Εδουάρδου Σακαγιάν στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων ανοίγει τον φετινό κύκλο περιοδικών εκθέσεων στο Τμήμα Περιστυλίου, φιλοξενώντας έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης παραστατικής ελληνικής ζωγραφικής

«Οι θεώμενοι» του Εδουάρδου Σακαγιάν στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων ανοίγει τον φετινό κύκλο περιοδικών εκθέσεων στο Τμήμα Περιστυλίου, φιλοξενώντας έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης παραστατικής ελληνικής ζωγραφικής. 
 
Ο ζωγράφος Εδουάρδος Σακαγιάν, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, δασκάλους τους Μόραλη και Μυταρά, με υποτροφία στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts της Γαλλίας και κάτοχος σημαντικών βραβείων, εδώ και χρόνια ζει και δημιουργεί ανάμεσα σε δύο αγαπημένες του πόλεις, το Παρίσι και την Αθήνα.

Με ατομικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι,  τη Βιέννη, την Αθήνα, τη Θεσ/νίκη και με πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, ο Ε. Σακαγιάν παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κέρκυρα, μέσω της έκθεσης που φιλοξενείται κατά την περίοδο 08 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2021, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου.
 
Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από τη «Συλλογή Σωτήρη Φέλιου». Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συλλέκτες, με πάνω από 1.000 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στην συλλογή, ο Σωτήρης Φέλιος συμπράττει με την Πινακοθήκη για δεύτερη φορά, μετά την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου το 2018. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Ιουνίου & ώρα 20:00, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της COVID-19. 

Σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ισχύουν κατά την επίσκεψη στην Πινακοθήκη είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας 
  • Τήρηση της υγιεινής των χεριών (στο χώρο διατίθεται υγρό αντισηπτικό χεριών)
  • Τήρηση της απόστασης δύο μέτρων, ο ένας από τον άλλον
  • Οι ομαδικές επισκέψεις δεν υπερβαίνουν τα οκτώ άτομα.