5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα πιο σημαντικά κομμάτια του γραφείου και υπολογιστή σου, είναι το πληκτρολόγιο. Χάρη σε εκείνο εργάζεσαι, διασκεδάζεις ή κάνεις οτιδήποτε όταν κάθεσαι στον υπολογιστή και για πολλούς είναι βασικότερο εργαλείο από το ποντίκι μιας και μπορεί να το αντικαταστήσει για πολλές ενέργειες. Με ένα καλό πληκτρολόγιο, θα μπορείς να γράφεις για ώρες ξεκούραστα, να έχεις εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον λειτουργίες, να γλιτώσεις τα καλώδια μεταξύ πολλών άλλων ευκολιών.

Για να σε απαλλάξουμε από το ψάξιμο, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αξιόλογα keyboards που επάξια θα κέρδιζαν μια θέση σε οποιοδήποτε γραφείο.

Οι καλύτερες προτάσεις για εργασία και καθημερινή χρήση

Είσαι ρετρό τύπος; Θέλεις να συνδυάσεις το μοντέρνο με το κλασικό; Τότε το Sentio Retro είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Τα στρογγυλά πλήκτρα του που προεξέχουν από το κυρίως σώμα θυμίζουν γραφομηχανή, δίνοντάς σου έμπνευση να γράφεις ασταμάτητα. Πέραν αυτού, βέβαια, προσφέρει και πιο απτά οφέλη, όπως διάταξη πλήρους μεγέθους με NumPad στη δεξιά πλευρά ώστε όσα πλήκτρα χρειάζεσαι να βρίσκονται εκεί, ενώ λειτουργεί εντελώς ασύρματα μέσω του παρεχόμενου δέκτη. Μέσα σε δευτερόλεπτα θα συνδεθεί με το Windows PC σου και θα λειτουργήσει απροβλημάτιστα, για να χαρείς στο έπακρο κάθε πάτημα πλήκτρου με μηδενικό κόπο.

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-1

Μετά, υπάρχει και η… κλασική επιλογή γραφείου, ένα πληκτρολόγιο συνώνυμο με τις δουλειές γραφείου που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις συναντήσει έστω μια φορά στη ζωή σου. Φυσικά, πρόκειται για το Microsoft Wired Keyboard 600, ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο κατασκευασμένο για τη ζωή στο γραφείο και το σπίτι. Συνδέεται κι αναγνωρίζεται άμεσα από τον υπολογιστή σου κι έτσι μπορείς απευθείας να το χρησιμοποιήσεις, με τα απαλά στο πάτημα και χαμηλού θορύβου πλήκτρα του να κάνουν ξεκούραστη τη δουλειά από κάθε άποψη. Είναι επίσης ανθεκτικό ενάντια στο νερό, οπότε τυχόν ατυχήματα δυσκολότερα θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Δεν είναι τυχαία μια από τις αγαπημένες επιλογές, μιας και εξυπηρετεί τέλεια τον μέσο χρήστη στο σπίτι όπως και τον επαγγελματία.

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-2

Πιο ευέλικτο, για γενικότερη καθημερινή χρήση, είναι το Microsoft All-in-One Media Keyboard, ένα λίγο μικρότερου μεγέθους πληκτρολόγιο που αντί για NumPad ενσωματώνει επιφάνεια αφής, πρακτικά κάτι που βρίσκεις σε laptop. Έτσι, μπορείς να το χρησιμοποιείς ασύρματα στον υπολογιστή σου κι όχι μόνο, καθώς ο ασύρματος αντάπτορας USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην τηλεόρασή σου ώστε να γράφεις και να αναζητάς ή ακόμη και να προσαρμόζεις την ένταση του ήχου. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε περισσότερα από ένα σενάρια μακριά από το γραφείο, οπότε αξίζει την προσοχή σου.

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-3

Με παρόμοιο σχεδιασμό και λειτουργίες, το Logitech K400 Plus ενσωματώνει touchpad αλλά και δύο πλήκτρα που ενδεχομένως βολεύουν περισσότερο όσους έχουν συνηθίσει ποντίκια ή laptops με τέτοιου είδους touchpad. Λειτουργεί ασύρματα σε εμβέλεια έως και 10 μέτρων, χάρη στον ασύρματο προσαρμογέα USB που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε σε υπολογιστές είτε σε έξυπνες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν πληκτρολόγια. Κι όταν τεθεί σε λειτουργία, δύσκολα βγαίνει εκτός – οι μπαταρίες του το κρατούν «ζωντανό» για περίπου ενάμιση χρόνο προτού χρειαστούν αλλαγή οπότε μπορείς να εργάζεσαι και να το χρησιμοποιείς παντού χωρίς φόβο να «ξεμείνεις».

Για gamers που θέλουν τα καλύτερα!

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-4

Ένα καλό gaming keyboard δε χρειάζεται να είναι η αιτία που… διέλυσες τον κουμπαρά σου, καθώς το HyperX Alloy Core RGB προσφέρει πολλά περισσότερα από τα βασικά σε προσιτή τιμή. Αρχικά, το ενισχυμένο πλαίσιό του το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό στη χρήση και το χρόνο, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο επιδόσεών του για πολύ καιρό. Τα πλήκτρα του (τεχνολογίας μεμβράνης) φωτίζονται σε πέντε ζώνες μέσω RGB LED, για να του δώσεις την εμφάνιση που ταιριάζει στο στυλ σου κι είναι επίσης απαλά στο πάτημα με χαμηλό θόρυβο, οπότε τόσο το παιχνίδι όσο και οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα γίνεται… αθόρυβα. Επιπλέον, προστατεύεται από υγρά ενσωματώνοντας ειδικούς αγωγούς από τους οποίους διαφεύγουν ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στα ζωτικά εξαρτήματά του. Πρόσθεσε και το anti-ghosting που διαχωρίζει κάθε πάτημα ώστε να αποφευχθούν μη επιθυμητές ενέργειες από κεκτημένη ταχύτητα κι έχεις ένα πολύ αξιόλογο πληκτρολόγιο για gaming κι όχι μόνο.

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-5

Από την άλλη, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο κάνει… κλικ στους gamers για πολλούς λόγους. Το Logitech G413 Carbon είναι ένα καλό παράδειγμα: κατά 25% ταχύτερο από ένα απλό μηχανικό gaming πληκτρολόγιο, με μηχανικούς διακόπτες Romer-G και στιβαρή κατασκευή από κράμα αλουμινίου, μαγνητίζει τα βλέμματα. Υψηλή απόκριση σε συνδυασμό με anti-ghosting και rollover 26 πλήκτρων σημαίνει πως όσο γρήγορος κι αν είναι ο παίκτης, οι εντολές του δε θα μπερδευτούν ποτέ μεταξύ τους και θα καταχωρηθούν με τη σειρά που πατήθηκαν. Υπάρχουν επίσης πλήκτρα όπου ο παίκτης μπορεί να ορίσει μακροεντολές και να τις εκτελεί με ένα πάτημα – δηλαδή συνδυασμοί ενεργειών που απαιτούν πολλά πλήκτρα εκτελούνται μόνο με ένα, ζωτικής σημασίας για παιχνίδια όπως MMO ή MOBA. Η συσκευασία επίσης περιλαμβάνει 12 εναλλακτικά ανάγλυφα keycaps για τα δημοφιλέστερα πλήκτρα (QWER, ASD, 12345) με ελαφρά εξογκώματα για να τα νιώθεις με το άγγιγμα. Αν, πάλι, θέλεις να τα βλέπεις και στο απόλυτο σκοτάδι τότε ο εντυπωσιακός κόκκινος οπίσθιος φωτισμός των πλήκτρων θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν παίζεις αργά τη νύχτα ή σε σκοτεινό δωμάτιο.

5+2 keyboards, που αξίζουν μια θέση στο γραφείο σου!-6

Τα καλύτερα όλων των κόσμων ενώνονται στο Razer BlackWidow V3 Pro, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο που αποδίδει τέλεια ενσύρματα ή ασύρματα. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μέσω ραδιοσυχνοτήτων, ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς απώλειες στη σύνδεση, πρακτικά χωρίς διαφορά από ότι αν δουλεύει ενσύρματα. Για πιο απλή χρήση, μπορεί να συνδεθεί και μέσω Bluetooth ενώ για τους παραδοσιακούς τύπους λειτουργεί και ενσύρματα (παράλληλα, φορτίζει και η μπαταρία του). Οι μηχανικοί του διακόπτες κάνουν αυτό το απολαυστικό «κλικ» σε κάθε πάτημα, για να γνωρίζεις πως κάθε εντολή δόθηκε και να νιώθεις κάθε πάτημα, ενώ περιβάλλονται από διάφανο κέλυφος για να αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τον φωτισμό Chroma RGB που αναβλύζει πίσω από κάθε πλήκτρο. Με αλουμινένια κατασκευή σώματος και ενισχυμένα πλήκτρα δύο στρωμάτων, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεβάψουν τα γράμματα καθώς δεν πρόκειται για βαφή αλλά για δύο στρώματα πλαστικού, κι έτσι θα σε συντροφεύσει για χρόνια χωρίς προβλήματα. Τέλος, το αποσπώμενο wrist rest φροντίζει να κρατάει ξεκούραστους τους καρπούς σου παράλληλα δίνοντας ωραία αίσθηση στο άγγιγμα χάρη στη δερματίνη από την οποία είναι κατασκευασμένο – κι αν δε βολεύει ή θέλεις να το καθαρίσεις, απλώς ξεκούμπωσέ το, κάνε ό,τι χρειάζεσαι και ξαναβάλε το στο πληκτρολόγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή