H “αναγέννηση” του προσωπικού υπολογιστή είναι εδώ

H “αναγέννηση” του προσωπικού υπολογιστή είναι εδώ

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ξεκίνημα της χιλιετίας μας τίτλοι όπως: «The PC Officially Died Today» προέβλεπαν το τέλος της ζωής των προσωπικών υπολογιστών ενώ διάφοροι έδειχναν πεπεισμένοι ότι ο υπολογιστής θα είχε εξαφανιστεί έως το 2020.

Σήμερα όμως όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν διαψευστεί θεαματικά. Σύμφωνα με την IDC (μια εταιρεία ανάλυσης της παγκόσμιας αγοράς), η αγορά αυξήθηκε ως προς τον αριθμό κατά 17,1% Y/Y το 3ο τρίμηνο του 2020. Επιπλέον, οι καταναλωτές αντιλήφθηκαν εντός του 2020 την αξία που προσφέρει στη ζωή μας ο υπολογιστής περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε μάρτυρες μιας περιόδου αναγέννησης των υπολογιστών, όχι μιας απλής αυξητικής τάσης.

Στην Dell είμαστε παρόντες με συνέπεια από το 1984, σε όλη αυτή την εξελικτική διαδρομή σχεδιάζοντας και προσφέροντας καινοτόμους υπολογιστές που μας βοηθούν σήμερα να «εργαστούμε από οπουδήποτε» και να δημιουργήσουμε το δικό μας ψηφιακό περιβάλλον εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και εργασίας.

Η εξελικτική αυτή διαδρομή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους οικιακούς καταναλωτές βασίζεται σε καινοτομίες που ενώ για κάποιους είναι «αθέατες» στην πράξη φέρνουν εντυπωσιακές αλλαγές. Σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον των επιχειρήσεων τρείς από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι οι εξής:

H “αναγέννηση” του προσωπικού υπολογιστή είναι εδώ-1
  1. Το τμήμα IT δεν χρειάζεται πλέον να «αγγίζει» τον υπολογιστή

Στην Dell, βάζαμε πάντα τις ανάγκες των ανθρώπων σε προτεραιότητα, με υποστήριξη σε κάθε στάδιο με σκοπό την επίτευξη ενός παραγωγικού και συνδεδεμένου ψηφιακού εργατικού δυναμικού. Με λύσεις όπως το Unified Workspace, παρέχουμε έτοιμους διαμορφωμένους υπολογιστές για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία εργάζονται. Η προσέγγισή μας προστατεύει από ευπάθειες ασφαλείας, μειώνει και αυτοματοποιεί το φόρτο εργασίας, παρέχει επιλογές διαχείρισης και υποστήριξη για τα απρόοπτα.

Πώς εξελίσσεται όμως αυτό στη φάση της αναγέννησής μας;

Πολύ απλά σκεφτείτε υπολογιστές που αυτοθεραπεύονται για να σας συνεχίσουν να εργάζεστε αντί να αναζητάτε βοήθεια. Ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης AI, analytics, cloud και βελτιωμένης συνδεσιμότητας έχει καταστήσει την απομακρυσμένη διαχείριση των Η/Υ απλή και εύκολη. Και με την υπόσχεση της προβλέψιμης συντήρησης, τα προβλήματα θα διορθώνονται πριν εκδηλωθούν.

Ένα μέλλον όπου η πληροφορική δεν αγγίζει ποτέ ξανά τον υπολογιστή; Αυτή είναι μια νέα πραγματικοτητα που θα μπορούσε να μας ωφελήσει όλους.

H “αναγέννηση” του προσωπικού υπολογιστή είναι εδώ-2
  1. Με το AI, το PC γίνεται ο προσωπικός βοηθός του εργαζόμενου

Με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις, χρειαζόμαστε υπολογιστές που είναι πιο έξυπνοι, αυτόνομοι και γνωρίζουν τους χρήστες. Πρόσφατα παρουσιάσαμε το Dell Optimizer, το λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, μαθαίνει και προσαρμόζεται στον τρόπο που εργάζεστε ενώ ταυτόχρονα παρέχει ταχύτερες εκκινήσεις εφαρμογών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ευκολότερη σύνδεση και ασφαλές κλείδωμα.

Οι μελλοντικές δυνατότητες AI θα μας ωφελήσουν με τρόπους που δεν έχουμε φανταστεί ακόμη. Η τεχνητή νοημοσύνη AI θα κάνει τη χρήση του υπολογιστή πιο αποτελεσματική, γρήγορη και χωρίς προβλήματα. Θα εμποδίσει τις κοινές τεχνολογικές προκλήσεις, όπως η σύνδεση στο τοπικό δίκτυο ή η εγκατάσταση ενός εκτυπωτή. Φανταστείτε πανταχού παρούσα συνδεσιμότητα και μια συνεχή εμπειρία που μεταφράζεται σε όλες τις προτιμώμενες συσκευές σας, ώστε να μπορείτε πάντα να συνεχίζετε από εκεί που σταματήσατε. Σκεφτείτε να έχετε έναν προσωπικό βοηθό AI στον υπολογιστή σας για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την εργασία και τη ζωή στο σπίτι σας. Ο καθορισμός ραντεβού ημερολογίου ή η υποβολή συστάσεων με βάση δεδομένα συμφραζομένων θα είναι απλές εργασίες που ολοκληρώνονται στο παρασκήνιο για εσάς. Ένας υπολογιστής που γίνεται αξιόπιστος βοηθός ενώ διαχειρίζεστε την εργασία σας από οπουδήποτε.

  1. Η ασφάλεια κατακτά τα πάντα

Η ασφάλεια κάτω από το λειτουργικό σύστημα (OS) είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη συνολική ασφάλεια της συσκευής, καθώς και της επιχείρησής σας. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε τρόπους για να ενισχύσουμε την ασφάλεια του υπολογιστή με λύσεις όπως το Dell SafeBIOS – επειδή ένα παραβιασμένο BIOS μπορεί ενδεχομένως να παρέχει στον εισβολέα πρόσβαση σε πληροφορίες στη συσκευή σας.

Τέλος, να επανεξετάσουμε την ασφάλεια με δημιουργικό τρόπο. Όχι μέσω ενημερώσεων κώδικα και ενημερώσεων, αλλά προσφέροντας υπολογιστές που χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να εξαλείψουν το κακόβουλο λογισμικό πριν καν ρυθμιστεί. Οι υπολογιστές θα πρέπει να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα και πρακτικές ασφάλειας για να μειώσουν τον κίνδυνο πρόσβασης τελικών χρηστών σε εσωτερικά δίκτυα από το σπίτι.

H “αναγέννηση” του προσωπικού υπολογιστή είναι εδώ-3

Πως θα αξιοποιήσετε την «Αναγέννηση» στη δική σας επιχείρηση;

Η νέα γενιά των προσωπικών υπολογιστών αποτελεί μια πύλη για να δουλέψουμε, να παίξουμε και να μάθουμε. Λόγω αυτής της οικειότητας, οι άνθρωποι περιμένουν σήμερα περισσότερα από τον υπολογιστή τους ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν στους εργαζόμενους εργαλεία που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην εταιρική ασφάλεια.

Η αναγέννηση των PC με την προσθήκη καινοτόμων τεχνολογιών όπως το cloud, οι δυνατότητες AI και τα δίκτυα 5G αποτελούν παράγοντες που καταλυτικά διαμορφώνουν τη νέα εργασιακή εμπειρία. Η υιοθέτηση της νεότερης τεχνολογίας ανέκαθεν προσέφερε στις επιχειρήσεις ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η σειρά των φορητών Dell Latitude υιοθέτησε άμεσα την τεχνολογία 5G κάτι που απολαμβάνουν σήμερα οι πελάτες μας σε μοντέλα όπως το Latitude 9240 και το Latitude 9520. Ωστόσο στην Dell δεν σταματάμε εκεί: το πλέγμα υπηρεσιών υποστήριξης, οι περιφερειακές συσκευές αλλά και οι δυνατότητές μας να παρέχουμε το σύνολο των υποδομών ΙΤ που χρειάζεται μια επιχείρηση σήμερα μας επιτρέπει να προσφέρουμε το σύνολο της τεχνολογίας που απαιτείται για τον μετασχηματισμό του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ανάπτυξη και την προηγμένη εργασιακή εμπειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή