Η Chiquita ενισχύει τη δέσμευσή της για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

Η Chiquita ενισχύει τη δέσμευσή της για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η Chiquita επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα μέσω βιώσιμων γεωργικών πρακτικών. H Chiquita έχει εφαρμόσει μια σειρά από πρακτικές ανανέωσης και επανασχεδιασμού των καλλιεργειών της μέσω του προγράμματος «Κώδικας του Αγρότη», ενός άξονα του στρατηγικού οράματος της Chiquita “Behind the Blue Sticker” που στοχεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας, την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου της εταιρείας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη βέλτιστη ποιότητα της μπανάνας Chiquita.

«Στην Chiquita, είμαστε αγρότες στην καρδιά και αναγνωρίζουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κλιματική αλλαγή στην καλλιέργεια της μπανάνας και στην πολύτιμη αγροτική κοινότητα. Έχοντας τη γεωργία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των πιο αποτελεσματικών και βιώσιμων μεθόδων στην καλλιέργεια έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει ουσιωδώς στον σημαντικότερο αγώνα, αυτόν κατά της κλιματικής αλλαγής.»

Έως τώρα έχει ανανεωθεί το 59% όλων των εκτάσεων της Chiquita, γεγονός που έχει οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις και λιγότερα απόβλητα. Με την αναδιάταξη των συστημάτων αποστράγγισης και την επιπέδωση και εξομάλυνση των ανώμαλων επιφανειών στις φάρμες, έχει επιτευχθεί 20% αύξηση της παραγωγικότητας και μείωση του ανθρακικού ασβεστίου (CaCO3) ανά στρέμμα κατά 80%. Η Chiquita εφάρμοσε επίσης τη μέθοδο των «καλλιεργειών κάλυψης», οι οποίες επιταχύνουν τη διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μειώσει τη χρήση ζιζανιοκτόνων κατά 36%. Σε όλες τις ανανεωμένες περιοχές, η Chiquita έχει καταφέρει να μειώσει τα βιολογικά της απόβλητα περισσότερο από δύο τρίτα σε σύγκριση με τις μη ανανεωμένες φάρμες. Η διαδικασία ανανέωσης αποτελεί προτεραιότητα για την Chiquita από το 2015 και η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι το 2022 πάνω από το 75% των εκτάσεών της θα έχει ανανεωθεί πλήρως.

Η δέσμευση της Chiquita για βιώσιμες πρακτικές εκτείνεται και πέρα από τις φάρμες της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα βιωσιμότητας “30by30”, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030. Με αυτό το πρόγραμμα, η Chiquita έγινε η πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως που αναγνωρίστηκε από τον κορυφαίο ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Science Based Target Initiative (SBTi). Σε εναρμόνιση με τη Σύμβαση του Παρισιού για το κλίμα, η Chiquita έχει καταρτίσει ένα αναλυτικό πλάνο μέχρι το 2030 με σαφείς στόχους για τη μείωση κατανάλωσης της ενέργειας, με τη χρήση πιο φιλικής προς το περιβάλλον ηλεκτρικής ενέργειας, τη χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, την αντικατάσταση της βενζίνης με βιοκαύσιμα ή ηλεκτρικά οχήματα και τη μείωση των εκπομπών αζώτου από τα λιπάσματα. Η εταιρεία έχει επίσης θέσει ως προτεραιότητα τη στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της στην αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν το δικό τους ολοκληρωμένο πλάνο βιωσιμότητας έως το 2025.

Είναι σημαντικό για την Chiquita οι στόχοι της να παρακολουθούνται από κάποιον ανεξάρτητο φορέα, ώστε η πρόοδος και οι τομείς βελτίωσης να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σημασία. Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τον SBTi για να διασφαλίσει ότι τηρεί το προγραμματισμένο πλάνο για τη μείωση των εκπομπών της. Επιπλέον, η Chiquita έχει λάβει διάφορες πιστοποιήσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως τη Rainforest Alliance και τη Global GAP, για το έργο της στην προώθηση της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης γεωργίας.

Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ανανέωσης καλλιεργειών της Chiquita, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.chiquita.com/sustainability.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Chiquita, επισκεφτείτε τα www.chiquita.gr ή τις σελίδες μας σε Instagram και Facebook.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή