Με τα φτερά της SKY express το AnimaSyros

Με τα φτερά της SKY express το AnimaSyros

H εταιρεία είναι ο επίσημος χορηγός αερομεταφορών του AnimaSyros 2021 Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων που πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο. Στηρίζει έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που με επίκεντρο τη χώρα μας συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 120 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο στο είδος του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως που πραγματοποιείται για 14η χρονιά.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελευθερία. Έμπνευση αποτέλεσε η γνωστή φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα, “Ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […], και εκάμαμε την Επανάσταση.”

Για πέντε ημέρες, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με προβολές ταινιών ανιμέισον μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, αφιερώματα σε δημιουργούς και ταινίες ανιμέισον από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, διαγωνιστικά τμήματα, εκπαιδευτικές δράσεις κ.α.

Όπως αναφέρει η Marketing Manager του Ομίλου IOGR και της SKY express κ. Δέσποινα Κατσίκα “Mε πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχουμε ενεργά στη φετινή διοργάνωση ενός ιδιαίτερα αγαπημένου και διεθνώς αναγνωρισμένου φεστιβάλ, του AnimaSyros. Ως επίσημος χορηγός αερομεταφορών, η SKY express ανέλαβε τη μετακίνηση των μελών της διοργάνωσης στη Σύρο δημιουργώντας τη γέφυρα για να συναντηθεί η αγάπη για τη σύγχρονη μορφή τέχνης του animation από τις τέσσερις άκρες του κόσμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μας”.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων: ”Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζεται η συνεργασία μας με τη SKY express, μια εταιρεία με εξαιρετικά δυναμική ανάπτυξη που αποτελεί και τον αερομεταφορέα που καλύπτει τις ανάγκες του τόπου που γεννήθηκε και φιλοξενεί το Animasyros. H συνεργασία αυτή συνέβαλε αποφασιστικά, τη φετινή χρονιά στο να επισκεφθούν το νησί της Σύρου και το Φεστιβάλ μας σπουδαία ονόματα της διεθνούς σκηνής ανιμέισον και γιαυτό είμαστε ευγνώμονες“.

Σχετικά με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στη Σύρο και από τότε δίνει ραντεβού κάθε Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Φέτος, το Animasyros 2021 πραγματοποιείται στις 22-26 Σεπτεμβρίου, σε phygital μορφή. Η ετήσια διοργάνωση του Animasyros, διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, ενώ δε λείπουν παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι. Το Animasyros 2021, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολισμού. Τελεί δε και υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Το Animasyros ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, η ψηφιακή πλατφόρμα προβολών, καθώς και το livestream για τις εκδηλώσεις της Αγοράς του Animasyros 2021 είναι διαθέσιμα στην κεντρική σελίδα του www.animasyros.gr.

Website: www.animasyros.gr

Social Media: Animasyros @ facebook, twitter, instagram, vimeo, youtube

hashtag: #Animasyros2021

Δείτε το making of του Animasyros 13 εδώ: https://vimeo.com/animasyros

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή