ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Pfizer HUB – Η μικρογραφία μιας μοντέρνας πόλης

Pfizer HUB – Η μικρογραφία μιας μοντέρνας πόλης

Η καινοτομία και η σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική είναι τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού του project Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub που κατασκεύασε η ΑΚΤΩΡ, στα πρότυπα «μικρογραφίας» μιας μοντέρνας πόλης. Το νέο Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub βρίσκεται στο πρώην εμπορικό κέντρο “East Plaza” της Θεσσαλονίκης, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων που έχουν ως στόχο να δώσουν νέα οπτική στο εργασιακό περιβάλλον, απαντώντας στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης του αρχιτεκτονικού γραφείου EDJE, το άλλοτε εμπορικό κέντρο μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο, open space χώρο γραφείων που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 350 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει χώρους και σημεία δημιουργικότητας και ευεξίας που ανταποκρίνονται στις σημερινές εργασιακές απαιτήσεις.

Pfizer HUB – Η μικρογραφία μιας μοντέρνας πόλης-1

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη λειτουργία μιας «μικρής πόλης», δημιουργώντας «μικρές γειτονιές» με συγκεκριμένη χρήση και υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις και ψηφιακές τεχνολογίες στην εργασία.

Με συνολικό εμβαδό 5.750 τ.μ, το νέο συγκρότημα κτιρίων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών ενός εργασιακού περιβάλλοντος, προκειμένου να στεγάσει αμφιθεατρικά τις εσωτερικές εκδηλώσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, να παρέχει ευέλικτους χώρους συναντήσεων και άνετα open space γραφεία, καθώς και χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες του Digital Hub. 

Με έμφαση στη λειτουργικότητα με βάση τα πιο σύγχρονα πρότυπα, βασική προτεραιότητα της κατασκευής του έργου ήταν η εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.