Ένα πολύχρωμο παραμύθι για την περιβαλλοντική ευθύνη και τη διαφορετικότητα

Ένα πολύχρωμο παραμύθι για την περιβαλλοντική ευθύνη και τη διαφορετικότητα

Ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες σ' έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον και με τους άλλους

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες σ’ έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον και με τους άλλους παρουσιάστηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο της Μαίρης Βαρσάμη με τίτλο «Καλώς Ήρθατε στον Πλανήτη Πανδαισία».

Η συγγραφέας, μέσα από μικρές ιστορίες φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει την αλήθεια, τη γνώση και την εμπειρία της στους μικρούς μας φίλους και να τους εμπνεύσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Από πολύ νωρίς. Από τότε που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Προσωπική της ανάγκη είναι να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, μέσα από τα βιβλία της αλλά και μέσα από βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο παραμύθι που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον και με τους άλλους.

Ένα πολύχρωμο παραμύθι για την περιβαλλοντική ευθύνη και τη διαφορετικότητα-1
Το βιβλίο «Καλώς Ήρθατε στον Πλανήτη Πανδαισία» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κάκτος.

«Στο πρώτο μου παραμύθι, φαντάστηκα έναν πλανήτη φωτεινό, πολύχρωμο, όπου κάθε χρώμα θα συμβολίζει κάτι διαφορετικό, κάθε χρώμα θα έχει τη δική του θέση και σημασία. Έναν πλανήτη όπου ένα κορίτσι, η μικρή Ελπίδα, ονειρεύεται και τελικά θέλει να τον κάνει πραγματικότητα», εξηγεί η Μαίρη Βαρσάμη. 

Η μικρή Ελπίδα ξεκινάει ένα ταξίδι με τη γάτα της με σκοπό να επισκεφθεί έναν κόσμο πιο όμορφο. Σύντομα διαπιστώνει ότι οι κάτοικοι στον πλανήτη Πανδαισία αγαπούν πολύ το «σπίτι τους», αγαπούν τη φύση, την καθαριότητα, τα ζώα και σέβονται πολύ ο ένας τον άλλον. Σαν να μην έχουν τίποτα δεδομένο. Και θέλει το ίδιο και για τον δικό της πλανήτη. Η μικρή Ελπίδα μαθαίνει πως τα διαφορετικά χρώματα είναι πολύ χρήσιμα, είτε αυτά αφορούν στο δέρμα των ανθρώπων, είτε στους πολύχρωμους κάδους ανακύκλωσης, είτε στα χρώματα της φύσης και των τροφών που καταναλώνουμε. Ο πλανήτης μας τα χρειάζεται, και αυτά με τη σειρά τους τον ομορφαίνουν. Είναι ακριβώς αυτή η διαφορετικότητα που χρειαζόμαστε για να γίνει ο κόσμος μας πιο όμορφος. Είναι αυτό το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός να δώσει ένα τέλος στη γκρίζα καταιγίδα. Και η μικρή Ελπίδα βλέπει το ουράνιο τόξο και στον δικό μας πλανήτη. 

Η σύμβουλος επικοινωνίας, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας τόνισε πώς «κάποιες αλήθειες ίσως μόνο μέσα από απλές ιστορίες και χρωματιστές εικόνες μπορούμε να τις νιώσουμε, από πολύ νωρίς στη ζωή μας, για να θυμόμαστε τις κοινές αξίες που μας ενώνουν ως ανθρωπότητα». 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κάκτος. Μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται στον οργανισμό Make-A-Wish.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος και στέλεχος της BarkingWell Media Σοφία Τουντούρη, προλόγισε ο Φιλόλογος-Επιμελητής κειμένων Γιώργος Προεστός από τις εκδόσεις Κάκτος, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Στέλλα Κρούσκα, ενώ ως επίτιμος καλεσμένος ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Ένα πολύχρωμο παραμύθι για την περιβαλλοντική ευθύνη και τη διαφορετικότητα-2

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μαίρη Βαρσάμη μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Αγαπάει πολύ τα παιδιά γιατί βλέπει στα μάτια τους πάντα μια αλήθεια και μια δίψα για εξερεύνηση και αλλαγή. Η δική της δίψα αρχικά ήταν για επιτυχία. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και κατέχει τίτλο MBA, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα των Οικονομικών, της Βιωσιμότητας & της Κλιματικής Αλλαγής. Τη δίψα για επιτυχία διαδέχτηκε η δίψα για αλλαγή. Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων για κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Πιστεύει πως η αλλαγή έρχεται από τις νεότερες γενιές, από τα παιδιά, και τελικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από το να καταφέρεις να επηρεάσεις θετικά έστω και ένα παιδί να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Σήμερα, είναι Ανεξάρτητη Σύμβουλος Επικοινωνίας, ΕΚΕ & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ εργάζεται και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Απόφασή της είναι ό,τι κάνει σε αυτή τη ζωή να έχει ένα θετικό αντίκτυπο: στον Άνθρωπο, στην Κοινωνία, στο Περιβάλλον, και να το επικοινωνεί, με κάθε τρόπο.

Το ταξίδι της στο παιδικό βιβλίο τώρα ξεκινάει με συνεργάτιδες την Ειδική Παιδαγωγό Χριστιάνα Βαρσάμη και την αυτοδίδακτη Ζωγράφο Nasy Azo.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή