«Το τρίγωνο της θλίψης»: Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα από 18/9 στους κινηματογράφους

«Το τρίγωνο της θλίψης»: Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα από 18/9 στους κινηματογράφους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

Ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του Ruben Östlund (Τετράγωνο, Ανωτέρα Βία) είναι μία αχαλίνωτη σάτιρα για τους ρόλους και τις κοινωνικές τάξεις, που στέλνει το διεθνές cast της από τη χλιδή μίας πολυτελούς κρουαζιέρας στις δυσκολίες της επιβίωσης σε ένα ερημονήσι -με τη Χιλιαδού της Εύβοιας να γίνεται το φόντο για το τρίτο μέρος αυτής της αξέχαστης κινηματογραφικής εμπειρίας.  

«Το τρίγωνο της θλίψης»: Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα από 18/9 στους κινηματογράφους-1

Ο δημιουργός στήνει μία σειρά από ισοπεδωτικές ανατροπές με το αιχμηρό και αδίστακτο χιούμορ του και μας παρουσιάζει την πιο ταξική ταινία του με τις απολαυστικές ερμηνείες των Harris Dickinson (Beach Rats), Charlbi Dean (Spud), WoodyHarrelson (Larry Flynt) και Zlatko Burić (Pusher).   

«Το τρίγωνο της θλίψης»: Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα από 18/9 στους κινηματογράφους-2
«Το τρίγωνο της θλίψης»: Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα από 18/9 στους κινηματογράφους-3

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ruben Östlund

Παίζουν: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD