Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΕΠΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του διεθνή οργανισμού Medreg

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΕΠΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του διεθνή οργανισμού Medreg

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνής οργανισμός Medreg αποτελεί τη σημαντικότερη οργάνωση στον ευρύτερο ευρω-μεσογειακό χώρο και ασχολείται με τα ζητήματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Την ανάληψη της αντιπροεδρίας αναλαμβάνει η Ελλάδα, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει o καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

Στον οργανισμό συμμετέχουν όλες οι ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές ενέργειας του γεωγραφικού χώρου της Μεσογείου εκπροσωπώντας πάνω από 20 κράτη. Συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι πολύ σημαντικός γι’ αυτό και η εκλογή ελλαδίτη αντιπροέδρου, για πρώτη φορά, αποτελεί εξαιρετική επιτυχία για τον ελληνισμό εν γένει.

Ιδιαιτέρως δε για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η εκλογή του Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, η οποία διαθέτει το διεπιστημονικό ινστιτούτο ενέργειας, αποτελεί σημαντική διεθνή ανάδειξη και ευκαιρία παγκόσμιας προβολής και δράσης τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για την Κύπρο.

Η ανάληψη των νέων καθηκόντων θα λάβει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, στο Κάιρο. Σημειώνεται πως η Αίγυπτος κατέχει μέχρι πρότινος την αντιπροεδρία του οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT