JA Greece: Φοιτητικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2023»

JA Greece: Φοιτητικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2023»

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στον δημοφιλή Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Junior Achievement Greece.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φοιτητικός διαγωνισμός «JA Start Up» του Junior Achievement Greece, ένας από τους πιο δημοφιλείς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, θα διεξαχθεί και φέτος, για 9η χρονιά στην Ελλάδα.

To «JA Start Up», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του JA Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες 18-30 ετών να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και τους βοηθάει να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Ουσιαστικά, φοιτητές δημιουργούν ομάδες και για διάστημα τριών μηνών εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής ιδέας, έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου του 2023 και οι ενδιαφερόμενοι έχουν μια τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή εδώ

Κατά την περσινή χρονιά, η συμμετοχή ήταν μαζική και αναδείχθηκαν ελπιδοφόρες ιδέες με κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσημο, από πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια. Η περσινή νικήτρια ομάδα «Drug n Drop», που με την ιδέα της προσπάθησε να βάλει τέλος στην αλόγιστη σπατάλη φαρμάκων, κατάφερε σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση κατακτώντας την Πανευρωπαϊκή τρίτη θέση του Junior Achievement στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το GEN-E. Επιπλέον κατέκτησε και τα βραβεία «Signature Award» και «Leadership Award».

«Το JA Start Up τα τελευταία χρόνια έχει συνεχόμενη αύξηση σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και πολλές διακρίσεις των Ελληνικών ομάδων στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον φέτος έχει αυξηθεί κατακόρυφα και αναμένουμε, έως τις 20 Φεβρουαρίου, και άλλες φοιτητικές ομάδες με έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Και ποιος ξέρει, μπορεί μια από τις συμμετοχές της τελευταίας στιγμής να είναι η επόμενη ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E που διοργανώνει το JA Europe στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε η Ελίζα Παυλίδη, υπεύθυνη του προγράμματος «JA Start Up».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ελίζα Παυλίδη στο e-mail: [email protected]. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του JA Greece στο www.jagreece.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή